Wanthanee ontwaakt uit muzikale winterslaap, maar blijft dromen

Singer-songwriter Wanthanee is een van de winnaars van De Nieuwe Lichting 2016. Destijds was ze dikwijls op de radio te horen en stond ze op Pukkelpop, maar de jongste jaren verdween ze wat van het toneel. Nu laat ze echter weer van haar horen met de nieuwe single ‘Mid Day Dream’. Dat is de voorloper van haar debuutalbum, dat we volgend voorjaar mogen verwachten.

© (Foto GF)

Wanthanee Wadngam (26) groeide op in De Panne, maar woont ondertussen in Gent. Ook op muzikaal vlak heeft ze de voorbije jaren niet stilgezeten, hoewel we haar na haar eerste single ‘Only Shadows Remain’ en de cover ‘Daydream’ (Wallace Collection, red.) niet meer op de radio hoorden. “Na enkele try-outs en optredens op internationale showcasefestivals met mijn eerste materiaal, heb ik volop aan nieuwe nummers gewerkt. Zo heb ik er nu voldoende klaar om een volledig album mee te vullen”, verklapt ze.

Hoeveel tracks dat dan precies zijn, wil ze nog niet kwijt, maar die plaat zal ‘Wanthanee’ heten en de release staat voor maart of april 2021 gepland. Het album verschijnt op het platenlabel V2 Records en wordt geproduced door Orson Wouters, Wanthanee’s vriend. Als voorproefje krijgen we nu alvast de zweverige single ‘Mid Day Dream’ te horen.

Geknutseld in de living

“Daarvoor zat ik met drie verschillende melodieën in mijn hoofd, die ik aan elkaar geplakt heb. De tekst bij de speelse sfeer volgde als vanzelf. Ik heb het over de jongere ik, die vaak wegdroomde en onbewust zat te neurieën op school. Ik vertel dat ik weliswaar volwassen ben geworden, maar vanbinnen nog niet veel veranderd ben.”

https://www.youtube.com/watch?v=vJGF4SY8iew

Die flashback wordt vergezeld van een heel creatieve videoclip, waarvoor Wanthanee aan het knutselen sloeg. “Die lyric video hebben we bij ons thuis in de living in één take opgenomen. Het is eigenlijk een haastig plan B, nadat de originele plannen niet konden doorgaan door de lockdown. Misschien volgt die oorspronkelijk bedoelde clip later nog wel, maar ik wou niet langer wachten om dit nieuwe materiaal te delen”, vertelt Wanthanee.

In de video zien we enkele familieleden en vrienden als trouwe fans, op de eerste rij in een theaterzaal. Uiteraard wil Wanthanee die fanbase verder aandikken, maar daarvoor mikt ze niet per se op de radio. “In eerste instantie zou het fijn zijn om in enkele Spotify-lijsten terecht te komen. Na de release volgen logischerwijze de optredens, waarvoor ik mij dan laat omringen door enkele goeie muzikanten. De opnames voor de plaat nam ik wel helemaal zelf voor mijn rekening. Ik zing en speel gitaar, en greep ook een viool vast”, aldus nog de jonge singer-songwriter.

(WV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.