Vlaanderen en Nederland vieren tweede gezamenlijke Boekenweek

Redactie KW

De Boekenweek, het jaarlijks feest ter promotie van het boek, vindt dit jaar in Vlaanderen en Nederland plaats van zaterdag 7 tot en met zondag 15 maart.

In 2015 vindt voor de tweede keer een gezamenlijke Boekenweek plaats in Vlaanderen en Nederland. Al sinds 1932 is de Boekenweek in Nederland een jaarlijks terugkerend feest ter promotie van het boek met het Boekenweekgeschenk als smaakmaker. Na Kees van Kooten, Tom Lanoye en Tommy Wieringa vloeide het Boekenweekgeschenk dit jaar uit de pen van Dimitri Verhulst. Zijn novelle krijgt de lezer gratis in 200 boekhandels bij de aankoop van boeken ter waarde van 12,50 euro. De oplage bedraagt 723.000 exemplaren.

Nederlandse auteurs in Vlaamse boekhandels

Onder de noemer vice versa gaan Vlaamse auteurs tijdens de Boekenweek op tournee in Nederlandse boekhandels en komen Nederlandse auteurs in Vlaamse boekhandels in Leuven, Genk, Mechelen, Gent, Antwerpen en ook Kortrijk. De Vlaamse sectororganisatie Boek.be werkt hiervoor samen met de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, met de steun van de Taalunie.

(Belga)