Torhouts onderonsje tijdens Gert Late Night

Screenshot Gert Late Night, met Maaike Cafmeyer en Hilde Crevits als gasten. © VIER
Arjan Desante
Arjan Desante Eindredacteur

Op de Evanna, de bekende boot van Gert Verhulst, komen er ook tijdens de coronacrisis dagelijks gasten langs. Zij nemen, weliswaar op veilige afstand van elkaar, plaats op de sofa. Gisteren waren Maaike Cafmeyer en Hilde Crevits aan de beurt. Beide dames zijn afkomstig uit Torhout en die stad werd dan ook besproken bij Gert en James.

In de aflevering van dinsdagdagavond – die gratis te herbekijken is op de website van VIER – waren beide gasten zowaar uit Torhout afkomstig: actrice Maaike Cafmeyer (47) en politica Hilde Crevits (52). “Zijn jullie trotst op jullie stad? Euh, is Torhout eigenlijk een stad”, vraagt gastheer Gert Verhulst aan beide dames, gevolgd door de nodige excuses. “Nu heb ik wellicht mensen beledigd…” Hilde Crevits somt al snel de troeven van Torhout op – “je kent er iedereen, ook de familie van Maaike’ – terwijl Maaike iets minder enthousiast reageert. “Er heerst toch een soort dorpsmentaliteit. Iedereen weet wat je doet of niet doet. Als je bijvoorbeeld niet naar de pianoles ging, had iedereen dat gezien…”

Hoewel ze dezelfde roots delen, blijken beide gasten elkaar niet zo goed te kennen. Al kreeg Maaike wel ooit les van Jeanny Muys, de moeder van Hilde Crevits. Er zijn zelfs klasfoto’s en video’s die dat bewijzen. “Maaike is een beetje jonger, dus kennen we elkaar inderdaad niet zo goed”, geeft de Vlaamse minister mee. “Nu is dat niet meer zoveel, maar vroeger op school is vier of vijf jaar wel een groot verschil”, bevestigt Maaike.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.