Studente Sofia uit Torhout in The Voice: “Nooit eerder zo nerveus geweest”

Sofia Anessiadis is vrijdagavond te zien in The Voice van Vlaanderen op VTM. (Foto VTM) © The Voice Van Vlaanderen
Redactie KW

Ook Sofia Anessiadis uit Torhout is vrijdagavond te zien in The Voice. “Ik was ongelooflijk zenuwachtig, het was echt sterven”, zegt ze. “Door mijn nervositeit was ik helemaal niet tevreden over mijn zangprestaties.”

Studente orthopedagogie Sofia Anessiadis (24) woont in Torhout bij haar moeder Leen Vanhecke. Sofia’s papa Foti overleed in 2009. Haar passie voor muziek erfde Sofia van haar ouders. “Mijn eerste nummer droeg ik destijds op aan mijn pas overleden opa“, vertelt ze. “Ik wilde mijn gevoelens kanaliseren en kwam zo tot een nummer. Het was tot dan nog nooit in mij opgekomen om zangeres te worden, maar ik had de smaak te pakken.”

The Voice

Sofia ademt, drinkt, eet en leeft van muziek. Om haar droom te realiseren, neemt ze nu deel aan The Voice van Vlaanderen. In de talentenjacht op VTM is vrijdagavond te zien hoe ze deelneemt aan de blind auditions. “Ik was zó zenuwachtig”, klinkt het. “Ik ben nooit eerder zo nerveus geweest. Het was echt sterven vanbinnen. Door mijn nervositeit was ik ook helemaal niet tevreden over mijn zangprestatie tijdens de blind auditions! Ik heb me vooral ingeschreven voor de onbetaalbare ervaring die je opdoet in The Voice”, vervolgt Sofia. “Op korte tijd leer je er enorm veel bij. Ik wilde leren om minder verlegen te zijn en mezelf te durven zijn op een podium. En dat is gelukt, dus mijn missie is eigenlijk al geslaagd. Of ik nu de volgende ronde haal of niet.”

Winnen was nooit het hoofddoel van Sofia. “Natuurlijk heb ik me ingeschreven met de bedoeling om zo ver mogelijk te geraken, maar dan eigenlijk vooral omdat het zo leuk is om te doen. Je kan samenwerken met topmuzikanten, wat ik een eer vind.”

Sofia hoopt dat haar deelname aan The Voice haar richting een zangcarrière kan duwen. “Het is misschien een cliché, maar ik wil heel graag mijn beroep maken van muziek”, zegt ze. “Maar ik probeer ook realistisch te blijven, daarom studeer ik ook. Kwestie van een back-up plan te hebben. Ook nu ben ik volop bezig met nummers te schrijven, we zien wel wat de toekomst brengt.”

(TV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.