Metselaar Julie duikt op in ‘Klopjacht’

Julie Velghe. (foto Play4)
Redactie KW

Vanaf maandag gaat het gloednieuwe en razend spannende televisieprogramma ‘Klopjacht’ van start op Play4, waarbij twaalf Vlamingen meer dan twee weken uit de handen van een gespecialiseerd opsporingsteam moet blijven. Eén van hen is metselaar Julie Velghe. “Een fantastisch avontuur.”

Kan je zomaar van de radar verdwijnen? Twaalf Vlamingen zoeken het vanaf maandag uit in ‘Klopjacht’ op Play4. In een zinderend kat- en muisspel worden de kandidaten opgejaagd door inspecteurs die alle mogelijke middelen uit de kast halen. Ondertussen proberen de kandidaten elke dag een ander onderduikadres te regelen. Eén van de mensen die opgejaagd wordt is Julie Velghe (32). In het dagelijks leven is ze zelfstandig metselaar. Haar man, Michael Devos, runt een eigen bouwbedrijf. “Maar we werken niet altijd op dezelfde werf, want dan kan het wel eens luid gaan”, lacht Julie, die ook mama is van twee kindjes van 9 en 7.

“Ik heb me al verschillende keren ingeschreven voor De Mol, maar zonder succes. Toen ik de oproep zag passeren voor dit, heb ik niet getwijfeld. Ik was heel blij dat ik er bij was. Ik ben nogal een dulle en zag zo’n uitdaging wel helemaal zitten.” Maar simpel was het allerminst, zeker omdat de meeste kandidaten deelnamen als duo. “Maar dat vond ik een voordeel. Dan moest ik alleen maar rekening houden met mezelf, ook qua eten en slaapplaats. Ik ben gewoon vertrokken met het idee: we zien wel. Dag per dag. Ik had wel een reeks mensen in mijn achterhoofd die me verder zouden kunnen helpen, maar eenmaal op de vlucht is alles onvoorspelbaar. ‘s Nachts mochten we niet op de vlucht, maar als het aan mij lag mocht dat gerust. (lacht) Het was ook fijn dat mijn man mij steunde. Natuurlijk miste ik de kinderen, maar ik wist ook dat ze in goeie handen waren. Ze beseffen ook niet echt goed wat er gebeurde, ook nu niet toen ik het promofilmpje toonde. Ik verlang wel om het op tv te zien straks.”

‘Klopjacht’, vanaf maandag 18 oktober om 20.35 uur op Play4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier