RETRO Rob de Nijs kind aan huis in Kursaal Oostende

Onze reporter Fons Roets interviewde de zanger in 1985
Redactie KW

Rob de Nijs treedt zondag op in het Kursaal van Oostende, maar nieuw is dat niet. De Nederlandse zanger stond er al tientallen keren op de planken.

Rob de Nijs is een trouwe ‘gast’ in het Kursaal van Oostende. In de jaren 80-90 oogstte hij al succes in Oostende. Hij logeerde graag in Hotel Ter Streep en was een goede vriend van Jos Knaeps, de toenmalige uitbater van het hotel, later ook van Taverne James Ensor in de Ensor Gaanderij. Zondagavond is Rob de Nijs, opnieuw te gast in het Kursaal. Hij voelt zich duidelijk thuis in Oostende.

Rob de Nijs is al meer dan een halve eeuw zanger. Een van zijn grootste successen, Ritme van de Regen, is inmiddels ook al 50 jaar oud. Het lied, verschenen toen De Nijs gold als Nederlands eerste tieneridool ooit, wordt meer dan vijf decennia later nog steeds in elke kroeg of schouwburg meegezongen en is zo één van de eerste evergreens van de nederpop.

Rob De Nijs met Jos Knaeps
Rob De Nijs met Jos Knaeps

Het zou niet de Nijs’ laatste bijdrage met eeuwigheidswaarde blijken. Hij scoorde top 10-hits in elk decennium van de jaren ’60 tot en met de jaren ’90 en leverde in 2010 met Eindelijk Vrij één van zijn beste albums af. Niet voor niets bekroond met een Edison Pop.

Onlangs kwam zijn nieuwe CD ‘Nieuwe Ruimte’ uit met o.a. composities van Paul Carrack, Bob Dylan en John Lennon, maar ook nieuw materiaal van o.a. Jan Rot, Belinda Meuldijk en Boudewijn de Groot.

Met Luc Appermont bij de 'Wall of Fame'
Met Luc Appermont bij de ‘Wall of Fame’

Zijn befaamde theatershows hebben dezelfde dynamiek en dit zal hij ook in 2016 weer laten zien. Hij zingt nog altijd zijn grote hits, maar grijpt ook terug naar recentere albumtracks. Nog altijd pakt hij graag stevig uit, maar er is ook meer ruimte dan ooit voor kleine akoestische arrangementen.

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.