Radio Noordzee trekt hele zomer naar het strand

Katia Van Cauwenberghe is ook bekend als zeeheks en auteur. © EFO
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Radio Noordzee trekt deze zomermaanden elke dag naar het strand. Samen met natuurgids Katia Van Cauwenberghe maak je in Strandlopers kennis met de fauna en flora van het water, strand en duinen.

Katia Van Cauwenberghe is al 20 jaar strandgids en kent alles over het strand, de duinen en de zee. Ze brengt deze zomer bij Radio Noordzee elke dag om 14.15 uur een ander weetje in de nieuwe rubriek Strandlopers: van het ontstaan van zand tot de bespreking van schelpen, dieren, vogels en planten op het strand, duinen of golfbrekers.

“Ik wil kustbewoners en toeristen laten kennismaken met de grote diversiteit op strand, zee en duin. Strandlopers wordt uitgezonden op een moment waarop mensen wellicht zelf op het strand zitten en op zoek kunnen gaan naar wat ik bespreek. In Strandlopers op Radio Noordzee heb ik het onder meer over het pietermanvisje, de zeecipres, het duinviooltje, het nonnetje en de oester. We nemen ook letterlijk dieren en schelpen onder de loep en hebben het over vervuiling“, zegt Katia.

Zondagse verhalen

Noordzee bevestigt met Strandlopers de lokale betrokkenheid. Radio Noordzee besteedt ook aandacht aan de lokale geschiedenis met de gidsenkring, het lokaal dialect, de lokale muziekscène, erfgoed en straatnamen.

Op zondagmiddag krijgt Strandlopers een iets andere invulling. Katia Van Cauwenberghe is ook bekend als zeeheks en auteur van drie romans voor volwassenen en een verhalenboek voor kinderen. “Elke zondag vertel ik een verhaal. Het is bedoeld voor kinderen, maar volwassenen zullen zeker ook met verbeelding genieten van verhalen of mythes over De Roeschaard, De Nekkerman, waterwezens of zeemeerminnen”, klinkt het.

Strandlopers is elke dag te horen om 14.15 uur op Radio Noordzee (105 FM) en wereldwijd via www.radionoordzee105.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.