Professionele en amateurschrijvers kunnen verhaal pennen over Oostende

Redactie KW

Woensdagmorgen las de Nederlandse schrijfster Charlotte Mutsaers haar verhaal Vijf hoog in résidence Marly in de Oostendse stadsbibliotheek voor. Daarmee opende ze meteen het literair project Drijfhout: Verhaal zoekt Schrijver.

Wie een band heeft met Oostende en daar een verhaal wil over plegen kan terecht bij het project Drijfhout: Verhaal zoekt Schrijver. Met Drijfhout willen de Dienst Cultuur en de bibliotheek Kris Lambert professionele en amateur auteurs die hun liefde voor Oostende literair willen uitdrukken een platform te geven. De Nederlandse schrijfster Charlotte Mutsaers die parttime in Oostende woont, pleegde alvast het openingsverhaal.

iStories zal al de ingestuurde verhalen publiceren op een speciaal daartoe ontwikkelde website www.drijfhout.be. Het gedrukte verhaal van Mutsaers wordt in de komende dagen op verrassende locaties in de stad aan geïnteresseerden gratis uitgedeeld. Bij de Oostendse boekhandel is die ook te koop voor 5 euro. Wie minder vaardig is met de pen, mag ook foto’s nemen om zo zijn of haar enthousiasme voor de Stad aan Zee uit te drukken. Verhaal zoekt schrijver loopt nog tot 23 april.

(ML)