Naomi Methorst (23) is een van de Lady Truckers: “Dit is echt een vrouwenjob”

Naomi Methorst: "Ik ben benieuwd naar de reacties." © VTM
Thomas Rosseel
Thomas Rosseel Journalist

Naomi Methorst (23) uit Beveren-Leie maakt komende dinsdag haar opwachting in de VTM 2-reeks Lady Truckers. Daarin worden vrouwelijke truckchauffeurs van nabij gevolgd in een met mannen overgoten sector. “Ik zou niets anders meer willen doen”, klinkt het zelfzeker.

Naomi Methorst (23) is nieuw in de sector en werkt sinds enkele maanden bij transport Thomas Van den Abeele in Maldegem. Als prille truckster, die vooral in Frankrijk rondtoert, bevalt dit professionele leven haar enorm. Bij VTM 2 wordt de Beverse dan ook opgevoerd als ‘De Genieter’, waarbij elke rit voor een nieuw avontuur staat.

“Zet mij in een camion en laat me een hele dag rijden, ik heb niets liever”, vertelt ze. “Ik zou ook niets anders meer willen doen eigenlijk. Je hebt een bepaalde vrijheid als truckchauffeur. Bij veel andere jobs zit je opgesloten tussen vier muren. Als chauffeur is elke dag een nieuwe uitdaging. Dit is het gewone leven niet en dat is fijn. Ik ben bovendien alleenstaande en woon bij mijn ouders, na een relatiebreuk. Ik heb dus geen verplichtingen en kan gaan en staan waar ik wil.”

Het VTM 2-programma loopt al enkele weken en kon zowel op positieve als negatieve commentaren rekenen. Naomi hoopt dat haar aflevering komende dinsdag positief wordt onthaald.

Reacties

“Ik vind het programma alvast leuk in elkaar gestoken. Ik ben natuurlijk benieuwd naar de reacties op mijn aflevering. Wat ik ervan verwacht? Dat is moeilijk om te zeggen. Het is heel spannend. De cameraploeg heeft mij een beetje overal gevolgd. Ik ben in die periode tot in Ottmarsheim in Frankrijk gereden. Dat is aan de grens met Zwitserland. Er zaten ook wat kortere ritjes tussen. Hopelijk kan ik live naar mijn aflevering kijken trouwens. Dat ben ik nog niet zeker met mijn uren.”

Naomi benadrukt dat Lady Truckers belangrijke tv is. “Ik vind het van belang dat dit programma getoond wordt. Dat vrouwen deze job ook kunnen uitoefenen, ondanks de commentaren die er soms zijn.”

“We staan ons mannetje. Alle vrouwen die deze job doen, verdienen een dikke ‘chapeau’. Het is echt een vrouwenjob. Daar ben ik helemaal van overtuigd”, glimlacht ze.

Lady Truckers, elke dinsdag om 21.40 uur op VTM 2.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.