Twaalf concerten met Belgische artiesten op het strand van Zeebrugge

Regi trapt de reeks af op het strand van Zeebrugge.
Regi trapt de reeks af op het strand van Zeebrugge.
Stefan Vankerkhoven

Met de voeten in het zand kijken, luisteren en beleven wat Belgische artiesten te bieden hebben. Dat is het concept van GRID.LIVE aan zee, een reeks concerten die plaatsvindt op het strand van Zeebrugge en deel is van Zeebrugge Beach 2021. Aftrap op 14 juli met Regi Live, die in Zeebrugge zijn zomertour start. U bent gewaarschuwd!

De setting is origineel: met de voeten letterlijk op het strand van Zeebrugge en de branding van de Noordzee als naaste buur. Dat is luisteren, kijken en genieten met zicht op de zee en de zon op de snoet. Geen enkele andere concertenreeks aan de Belgische kust doet dat na. Een speciaal gebouwd, immense afdakconstructie op zeecontainers vezekert comfort, ook bij minder weer of veel wind. De concerten zullen elke maandag, dinsdag of woensdag plaatsvinden, beginnen in de vooravond, en tijdig stoppen.

Volgens het grote zomerplan van de overheid ‑ en als de coronacijfers het toelaten op dat moment ‑ mogen evenementen in de buitenlucht vanaf 1 juli tot 2.500 bezoekers ontvangen. Mondmaskers blijven verplicht, net als de afstandsregels. Maar dat weerhoudt GRID.LiVE er niet van om deze zomer tien ultraveilige concerten te organiseren met alleen de beste en bekendste Belgische artiesten.

Regi

De concertreeks begint op woensdag 14 juli met Regi Penxten, die een Regi Live brengt samen met compagnons de route Camille Dhont, Jaap Reesema en Olivia Trappeniers. Voor Regi is GRID.LIVE de eerste act van de festivalzomer. Hij kan niet wachten om er opnieuw aan te beginnen.

Ook De Kreuners zijn van de partij deze zomer.
Ook De Kreuners zijn van de partij deze zomer.

Ook De Kreuners trappen op woensdag 4 augustus hun zomertournee af op het strand van Zeebrugge en staan garant voor een zwoele zomeravond vol hits. Weinig Belgische rockgroepen hebben vandaag zo’n legendarische status als De Kreuners. Met bijna 20 albums en hits zoals ‘Ik wil je’ en ‘Layla’ beitelde het vijftal zich voorgoed vast in het Belgisch cultureel erfgoed én in de harten van miljoenen Vlamingen. Aan energie geen gebrek, de mannen staan nog even fris op het podium als 43 jaar geleden.

Vlaamse lied

Metejoor, de nieuwe prins van het Vlaamse lied komt naar GRID.LIVE. Met hits zoals ‘Blij Om Jou Te Zien’ en ‘1 Op Een Miljoen’ brengt Metejoor niet enkel meezingers maar ook uitstekende muziek om eens volledig uit je dak te gaan. De datum voor dit concert wordt later aangekondigd.

Ook Bart Peeters & De Ideale Mannen mocht niet ontbreken. Vlak voor de lockdown gaf hij nog 15 uitverkochte concerten in de Lotto Arena. De zanger, acteur, televisiemaker, gitarist en publiekstrekker uit de Antwerpse rand zal het beste van zichzelf geven op woensdag 11 augustus.

Zomerse locatie

Organisator Wim Van der Borght is blij dat hij zo veel Belgische toppers kon strikken voor zijn liveconcerten. “GRID.LIVE is vorig jaar ontstaan in volle coronacrisis als idee voor een reeks veilige concerten van de beste Belgische artiesten. Als decor hadden we domein Middenvijver op de Antwerpse Linkeroever in gedachten. Door de tweede Antwerpse golf in augustus heeft de reeks nooit kunnen plaatsvinden. Maar het zaadje was gepland. Vandaag ben ik even gelukkig met Zeebrugge als ideale zomerse locatie.”

Wim Van der Borght vervolgt: “Vanuit onze Parkies organisatie, goed voor elke zomer meer dan 120 concerten in 15 Vlaamse steden (cfr. voor corona), hebben we een erg goede relatie met de Vlaamse artiesten. Ze komen maar wat graag op de weekdagen bijn ons de boel muzikaal op stelten zetten. Ambiance én een gezellige avond met vrienden en familie verzekerd voor wie liefhebber is van het Vlaamse lied.

Tickets

GRID.LIVE aan zee is een onderdeel van Zeebrugge Beach waar ook Urbanbeach, WECANDANCE en Film op het strand plaatsvinden. Grid brengt liveconcerten van Belgische artiesten en trekt dit jaar naar Zeebrugge. De organisatie is in de ervaren handen van dezelfde organisator als Parkies, die een reeks parkconcerten in heel Vlaanderen op touw zet. Tickest n voorverkoop kosten 35 euro, een parkingticket 15 euro. Info: www.grid.live

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier