Poperinge wil via Popraad muzikanten samenbrengen

We zien v.l.n.r. cultuurbeleidscoördinator Matthias Breyne, Faith Degrave van de jeugddienst en schepen Loes Vandromme. (foto MD)©MICHAEL DEPESTELE
We zien v.l.n.r. cultuurbeleidscoördinator Matthias Breyne, Faith Degrave van de jeugddienst en schepen Loes Vandromme. (foto MD)©MICHAEL DEPESTELE
Redactie KW

De stad Poperinge en VI.be slaan de handen in elkaar om muzikanten een forum te geven. De Popraad wil muzikanten, dj’s en performers bereiken en samen in gesprek gaan rond een aantal thema’s en eventuele knelpunten.

Sinds enkele weken gaat een enquête rond in Poperinge om te peilen naar de mening van muzikanten, dj’s en producers. “In Poperinge zijn heel wat mensen bezig met muziek”, begint Faith Degrave van de jeugddienst te vertellen. “Individuele muzikanten zijn niet vertegenwoordigd in een cultuur- of jeugdraad. Dit maakt het moeilijk om als stadsbestuur muzikanten, dj’s en producers te bereiken, laat staan in te spelen op hun vragen en noden.”

“Het is niet de bedoeling om nog een extra adviesraad op te richten, maar wel een toegankelijk overleg- en netwerkmoment in te richten waarbij we lokale muzikanten, organisatoren en het stadsbestuur van Poperinge samen rond tafel kunnen brengen. Zo kan de stad een beter beeld krijgen van de dromen en noden om in Poperinge muzikaal talent verder te ondersteunen. Anderzijds krijgen de muzikanten ook een forum. Deze Popraad is een initiatief van VI. BE, dat over heel Vlaanderen Popraden wil opstarten. Als stadsbestuur kunnen we dit initiatief alleen maar ondersteunen.”

Enquête

“De afgelopen weken werd een enquête verspreid naar lokale muzikanten in Poperinge. We stellen vragen over de manier waarop ze repeteren en of er voldoende speelkansen zijn in Poperinge, maar we bevragen ook hoe we hen beter kunnen ondersteunen. De enquête kan nog ingevuld worden tot 17 januari, de resultaten zullen we daarna gebruiken als leidraad voor de popraad.”

“Afhankelijk van de coronamaatregelen willen we in het voorjaar een fysieke raad organiseren om verder te werken met de resultaten. We merken ondertussen dat heel wat artiesten positief reageren op zo’n initiatief, we voelen de interesse om deel te nemen aan de popraad”, aldus Faith Degrave. (CB)

De enquête is hier terug te vinden.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.