Ook in 2021 domineren West-Vlaamse acts ‘De Afrekening’

Brihang stijgt vier plaatsen en sluipt de top tien binnen met ‘Ver weg’, de jongste single uit ‘Casco’.
Brihang stijgt vier plaatsen en sluipt de top tien binnen met ‘Ver weg’, de jongste single uit ‘Casco’.
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

COVID-19 of niet, de hoogconjunctuur van de West-Vlaamse pop, rock en aanverwante genres blijft aanhouden. Vandaag maakte Studio Brussel de nieuwe ranking van ‘De Afrekening’ bekend, de top dertig samengesteld door de luisteraars van de radiozender. In de top tien staan zes Vlaamse acts, waarvan liefst vier uit onze provincie.

Brihang stijgt vier plaatsen en sluipt de top tien binnen met ‘Ver weg’, de jongste single uit ‘Casco’, het tweede album van de uitgeweken kustzoon. Misschien is dit mede te danken aan de opvallende bijgaande one shot videoclip die in twee maanden bijna 80.000 keer op YouTube bekeken werd.

Ook Zwevegems finest Mooneye gaat erop vooruit. Het opbeurende ‘Bright Lights’, de single waarop zanger-gitarist Michiel Libberecht vocale assistentie krijgt van Meskerem Mees, de winnares van de jongste editie van Humo’s Rock Rally, veert op tot plaats acht.

Twee op drie

De top drie van ‘De Afrekening’ kleurt heel sterk West-Vlaams. ‘Toulouse’ van DIRK. rond uitgeweken Ingelmunstenaar Jelle Denturck, de zanger-bassist van het gitaarnoisekwartet, blijft staan op drie. Ook nummer één blijft dezelfde als vorige week en daar doet Balthazar met ‘Losers’ zijn voordeel mee.

Mocht er een zomer met festivals aankomen, dan kun je er donder op zeggen dat West-Vlaanderen goed vertegenwoordigd zal zijn. Voor én op het podium.

(svv)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.