Guillaume Lamont sluipt met RHEA top drie ‘De Afrekening’ binnen

Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De naar Gent uitgeweken Anzegemnaar heeft een flinke StuBru-zomerhit te pakken met de post-lockdown single ‘Rather be nothing’.

Op maat van Studio Brussel gemodelleerd radiovoer. Dit was onze conclusie over ‘Rather be nothing’ toen we je met de nieuwe single van RHEA lieten kennismaken: https://kw.be/nieuws/cultuur/muziek/guillaume-lamont-en-rhea-komen-met-zomersingle/.

En jawel, hoor. In de tiende week dat de single in ‘De Afrekening’ staat, prijkt het nummer op de derde plaats van de lijst die samengesteld wordt door de luisteraars van Studio Brussel. Enkel twee oorwurmen van Eurovisiesongfestivalwinnaars Maneskin houdt RHEA (voorlopig?) van de eerste plaats.

Van dizzy heights tot rock bottom

En dat met een song die allesbehalve opbeurend is. Dit bleek uit het statement van zanger en songwriter Jorge Van de Sande bij de release. “Ik heb heel diep gezeten de jongste maanden, zowel mentaal als fysiek”, sprak hij. “Ik heb mezelf op alle mogelijke manieren verwaarloosd. De put waarin ik terechtgekomen was, heb ik zelf gegraven. Ik wist niet meer hoe ikzelf of onze band hier uit zouden klimmen. Zoals voor velen, eiste deze periode haar tol. Als je dat wat jou definieert niet langer mag doen, wie ben je dan nog? Wat blijft er dan nog over? Van dizzy heights tot rock bottom. Ik heb mezelf consequent zwaar mishandeld tot ik er bijna onderdoor ging en verslagen vrede moest nemen met de leegte. Dat is waar ‘Rather be nothing’ over gaat. ‘Cause I would rather be nothing .”

Onderstut door stevig gitaarwerk van zijn kompaan en gitarist Guillaume Lamont. Anzegems finest.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.