Guillaume Lamont en RHEA komen met zomersingle

© (Foto Facebook)
© (Foto Facebook)
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

De naar Gent uitgeweken Anzegemnaar, gitarist van de band, is terug met de single ‘Rather be Nothing’. Een rockerig post-lockdown nummer.

In de ferme staart van 2020 kwam de eerste full-cd van RHEA ‘Lust For Blood’ uit. Dit album was een bundeling van twee ep’s, aangevuld met enkele nieuwe nummers.

Helaas kon de groep vele honderden uren muzikale arbeid niet verzilveren. Om de langspeler met liveoptredens te ondersteunen, was er omwille van het virus genaamd Covid-19 immers geen mogelijkheid.

Bij zanger en songwriter Jorge Van de Sande mondde dit uit in een immense teleurstelling . “Ik heb heel diep gezeten de jongste maanden, zowel mentaal als fysiek”, klinkt het. “Ik heb mezelf op alle mogelijke manieren verwaarloosd. De put waarin ik terechtgekomen was, heb ik zelf gegraven. Ik wist niet meer hoe ikzelf of onze band hier uit zouden klimmen. Zoals voor velen, eiste deze periode haar tol. Als je dat wat jou definieert niet langer mag doen, wie ben je dan nog? Wat schiet er dan nog over? Van dizzy heights ” tot rock bottom . Ik heb mezelf consequent zwaar mishandeld tot ik er bijna onderdoor ging en verslagen vrede moest nemen met de leegte. Dat is waar “Rather Be Nothing” over gaat. ‘Cause I would rather be nothing .”

De klik kwam er toch en samen met gitarist Guillaume Lamont en zijn andere muzikale kompanen trok hij de studio in met de Engelse producer Alex Newport. De in Oostende wonende studio wizard Ace Zec was er ook bij. Samen kneedden ze ‘Rather Be Nothing’ tot een stevige, edoch catchy single, die een mooie bridge bevat, opgevuld met strijkers en een snedige gitaarsolo.

Op maat van Studio Brussel gemodelleerd radiovoer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier