DIRK. lanceert nieuwe single met bijhorende videoclip en … schoenen

Wie een paar Dirk.schoenen koopt, ondersteunt zo mee de Belgische muzieksector.© GF
Wie een paar Dirk.schoenen koopt, ondersteunt zo mee de Belgische muzieksector.© GF
Wouter Verheecke
Wouter Verheecke Medewerker KW

Na Artline , Hit en Toulouse laten de rockers van DIRK. alweer een nieuwe single uit het album Cracks in Common Sense op ons los. Komrad Shoes heeft een catchy refrein en gaat over het onbegrip tussen boomers en millennials. Daar hoort ook een opmerkelijke videoclip bij en al even opmerkelijke merchandise, in samenwerking met schoenenmerk Komrads.

“Ik schreef de lyrics voor die song in het voorjaar van 2019, toen er om de zoveel tijd een klimaatmars was in Brussel”, vertelt zanger-bassist Jelle Denturck (30) uit Kortrijk. “Ik stapte toen zelf een paar keer mee in zo’n mars en was achteraf altijd verbaasd over de vele cynische reacties van babyboomers.”

“Er werd ons schijnheiligheid verweten, omdat we enerzijds lopen te roepen dat we om het milieu geven en anderzijds op een goedkoop vliegtuig springen om te gaan feesten in Spanje. Nochtans zou die generatie vóór ons best eens in eigen boezem kijken als het om duurzaamheid gaat.”

Iconische sneakers

In een eerder interview met onze krant liet Jelle verstaan dat hun bandnaam niet naar een specifieke Dirk vernoemd is. Nochtans zagen we op het artwork van Cracks in Common Sense al een subtiele knipoog naar ruimtevaarder Dirk Frimout, die zondag trouwens 80 jaar wordt.

De Poperingse ‘opperdirk’ duikt nu ook op in de videoclip van Komrad Shoes . Zij het dan wel vertolkt door Simon ‘Willy Organ’ Platteau, die opgroeide in de hoppestad. Nog een belangrijke rol in de clip is weggelegd voor de iconische Komrads-sneakers, die symbool staan voor het enige bindmiddel in de generatieclash.

“Ik herinner mij die schoenen als ‘dakwerkersschoenen’ uit mijn kindertijd”, vervolgt Jelle. “Ik ben altijd al fan geweest van die esthetiek van die sneakers, maar het was tijdens een bezoek aan Radio Willy toen presentatrice Sofie Engelen mij erop wees dat dit nu een Belgisch merk is. Zij bracht ons ook in contact met mensen van Komrads en zo smeedden we al gauw plannen voor een paar limited edition DIRK.-sneakers.”

Ondersteuning muzieksector

Jelle ontwierp die schoenen zelf en de opbrengst gaat naar Live 2020, ter ondersteuning van de Belgische muzieksector. “We weten niet goed wat we van de verkoop mogen verwachten, maar de cijfers van de pre-order zijn in ieder geval veelbelovend. Hopelijk blijft die trend aanhouden, want iedereen in de eventsector is zwaar aan het afzien en alle beetjes helpen”, weet hij.

Of hij ook zelf DIRK.-schoenen zal dragen? “Zodra de lente doorbreekt, ga ik zeker weer vrolijk in mijn Komrads door de stad huppelen. Maar dan weliswaar niet de DIRK.-versie. Je eigen merchandise dragen, voelt immers een beetje belachelijk aan.”

De Komrads shoes kosten 64,95 euro en zijn te bestellen op https://komrads.world/dirk .

Bekijk de videoclip van Komrad Shoes hieronder:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.