Museumhuis De Gheus krijgt beeldentuin

© (Foto MD)
© (Foto MD)
Redactie KW

Een primeur voor het Museumhuis Lucien De Gheus in de Westouterstraat 80. Voor het eerst wordt de tuin van de beeldhouwer-keramist een beeldenpark, en dat onder de titel ‘Momentum’.

Er zijn sculpturen te zien van Jean Bilquin, Nele Boudry, Lucien De Gheus, Luc De Man, Isidoor Goddeeris, Chantal Grard en Frauke Wilken. De tentoonstelling loopt in samenwerking met De Queeste Art, en is te bezoeken elke zaterdag en zondag tot 29 augustus van 14 tot 18 uur.

En er is meer. De tentoonstelling ‘Keikop – Kattenkop. De kat in het werk van Lucien De Gheus’ loopt nog tot 15 augustus in het groot atelier van de kunstenaarswoning. Ongelooflijk wat een rol ‘de kat’ speelt in het werk van

Lucien De Gheus. In tekeningen en keramiek toont hij de kat doorheen de geschiedenis, in spreekwoorden, verhalen, of gewoon in het dagelijks leven.

Veel opdrachten kwamen van de kattenstad Ieper: hoe een keikop een kattenkop verbeeldt, dat zie je hier. Met een kattenspeurtocht voor kinderen van 6 tot 11 jaar.

De toegang (met museumticket) bedraagt 10 euro. Leden en kinderen tot 12 jaar zijn gratis welkom.

Contact: stichting@luciendegheus.be, www.luciendegheus.be en 0475/79 38 49. (AHP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten