https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Musea Brugge en Concertgebouw brengen voorstellingen op museumlocaties

Catalina Vicens: een ensemble muzikanten dat een Memling-paneel tot leven wekt. (ofot Musea Brugge)
Stefan Vankerkhoven

Concertgebouw Brugge en Musea Brugge bundelen dit najaar de krachten voor een reeks voorstellingen op unieke museumlocaties. Van een concert met vogelmuziek bij het ochtendgloren in de tuin van het Gezellehuis, over muziek voor de maagd voor Michelangelo’s Mariabeeld tot een performance in de Gotische Zaal van het Brugse Stadhuis…

Musea Brugge geeft Concertgebouw in het kader van ‘Mind the Artist’ carte blanche voor een reeks voorstellingen op unieke plaatsen. Met het kunstenfestival verbinden we uiteenlopende kunstenaars – zoals fotografen, auteurs, beeldend kunstenaars of muzikanten – met de bestaande museumcollecties. Na KAAP en MOOOV krijgt Concertgebouw Brugge dit najaar de kans om een ‘take-over’ te doen van onder meer het Groeningemuseum en Sint-Janshospitaal.

Opdrachten

“Samen geven we opdrachten aan artiesten die met muziek en dans inspelen op de collectie en het erfgoed van de Brugse musea”, duidt Jeroen Vanacker, artistiek directeur van het Concertgebouw. ”Van oud tot nieuw, van Catalina Vicens – die het ensemble muzikanten op een Memling-paneel tot leven wekt – tot prachtige kamermuziek in het Groeningemuseum bij schilderkunst uit dezelfde periode.“

Elviera Velghe, directeur Publiek & Tentoonstellingen van Musea Brugge, is erg opgetogen met deze nieuwe take-over in het kader van Mind the Artist: “Voor ons is het belangrijk om onze deuren open te gooien en om andere kunstvormen en artiesten te verwelkomen. Zowel voor ons publiek als dat van onze partners, zijn deze projecten dan ook een enorme verrijking. We kijken dus enorm uit naar de komst van Concertgebouw.”

Kruisbestuiving

Ook cultuurschepen Nico Blontrock kijkt uit naar de take-over: “We steunen een jaar lang het ontzettend veelzijdig en creatief talent dat ons land telt. Deze kruisbestuiving tussen Musea Brugge en Concertgebouw Brugge levert bovendien ook verrassende resultaten op, zoals de unieke performance die Ula Sickle in onze prachtige Gotische Zaal van het Stadhuis zal brengen. Dit soort samenwerkingen kan de – Brugse – cultuurliefhebber dus alleen maar ten goede komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten