KW Klaps #2: Babbelen over boeken bij koffie en gebak met Trees en Sara

Sara Logghe en Trees Accou kletsen over boeken bij een kop koffie en gebak. © Jasper Vanhauwaert
Stefanie Vandewalle

Je kunt er niet meer omheen: de podcast is hip en happening anno 2020. Ook in West-Vlaanderen schieten de online radioprogramma’s als paddenstoelen uit de grond. Ook Dé Krant van West-Vlaanderen kon hierin niet achterblijven. “Daarom riepen we KW KLAPS in het leven, de podcast van KW waarin ik elke week een gemoedelijk klaptje sla met een straffe West-Vlaming”, aldus onze podcastvrouw Stefanie Vandewalle. In deze aflevering met Trees Accou en Sara Logghe over ‘De bende van het boek’.

Trees Accou, afkomstig uit Moorsele, en Sara Logghe uit Izegem, vertellen over hun podcast ‘De bende van het boek’. Al drie jaar houden ze er elke twee weken een gezellige bespreking van een of meerdere gelezen boeken op na, het liefst bij een kopje koffie of thee en een stukje zelfgemaakte taart.

Hoe zijn jullie ertoe gekomen een podcast te maken?

“Toen Trees nog in Gent woonde (tegenwoordig woont ze in Kortrijk, red.) waren we een tijdje collega’s. Omdat we allebei ontzettend graag lazen, richtten we samen een boekenclubje op, ‘De Bende van het Boek’. Toeval of niet, maar onze leesclub bestond oorspronkelijk uitsluitend uit West-Vlamingen. Zoals dat gaat in het leven, met een verhuizing, de komst van een kindje, het veranderen van job, verwaterden onze fysieke bijeenkomsten na een tijdje. Uit onze offline boekenclub vloeide dus de podcast voort.”

Wat is jullie handelsmerk in vergelijking met andere boekenpodcasts?

“Sowieso willen we in onze podcast vooral een gezellige sfeer oproepen. Twee vriendinnen die, afwisselend in elkaars woonkamer, een gemoedelijke babbel houden over een boek, telkens met een zelf gebakken dessertje binnen handbereik. Daarnaast vind je bij ons geen hoogdravende literaire analyses, maar geven we gewoon onze eigen visie op het boek, heel laagdrempelig allemaal. En uiteraard valt ook ons West-Vlaamse accent op, dat we in geen geval proberen te verdoezelen.”

Met welke (technische) moeilijkheden kregen jullie bij de opnames zoal te maken?

“Ooit ontdekten we na een volledige opname van anderhalf uur dat we vergeten waren het opnameknopje van onze microfoon in te drukken. Er zat niets anders op om de volledige opname opnieuw in te spreken. Aangezien we niet met een vooraf uitgeschreven script werken, voegden we hier en daar waarschijnlijk een andere nuance toe”, lachen Sara en Trees.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De volgende aflevering van KW Klaps vind je hier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.