Publiekslieveling Jaune is terug… en brengt ‘De Baden van Oostende’ van Ensor tot leven

Straatkunstenaar Jaune laat zich dit jaar inspireren door het werk ‘De Baden van Oostende’ van Ensor waaruit hij 30 taferelen tot leven brengt. © Gillian Lowyck
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

Jaune is terug in Oostende voor de nieuwe editie van The Crystal Ship. De Brusselse streetartist, dé publiekslieveling, laat zich ditmaal inspireren door Ensor.

De Brusselse streetartist Jaune (Jonathan Pauwels) was er in 2016 al bij op The Crystal Ship en was ook de voorbije jaren een trouwe gast. De stencilartiest is vooral bekend van zijn kleurrijke vuilnismannetjes die hij in allerlei situaties aanbrengt op allerhande gevels. Op tientallen plaatsen in de badstad zijn de figuurtjes nog te zien.

“Dit jaar gooit hij het over een andere boeg. Hij laat zich inspireren door het meesterwerk ‘De Baden van Oostende’ van Ensor. De figuurtjes komen regelrecht uit dit schilderij, maar Jaune laat zich daarnaast ook inspireren door de mensen die hun woning ter beschikking stellen”, vertelt Niels Dhoedt van Toerisme Oostende. Dit jaar zal Jaune liefst dertig mini-kunstwerkjes afleveren. (efo)