Karel Declercq uit Izegem weer op het podium met Coronacabaret

Karel Declercq in coronaveilige versie. Hij staat weer voor het publiek. (foto FM)© Frank Meurisse
Karel Declercq in coronaveilige versie. Hij staat weer voor het publiek. (foto FM)© Frank Meurisse
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

Negen maanden lang mocht Karel Declercq door corona niet op een podium staan, maar vanaf dit weekend herneemt hij zijn nieuwste show ‘Het Coronacabaret’. De Izegemse cabaretier nam de bijzonder lange pauze te baat om zijn materiaal wat te finetunen en enkele nieuwe nummers goed in te studeren.

Toen de coronacrisis vorig jaar in alle hevigheid losbarstte, was dat voor Karel zowel een zegen als een vloek. Heel wat optredens werden geannuleerd, maar tegelijk had hij meer dan ooit materiaal voor een nieuwe zaalshow.

“De klucht rond contacttracing en de mondmaskersaga waren zeer dankbare onderwerpen, die zo voor het rapen lagen”, zegt hij. “Daarom besloot ik mijn komisch jaaroverzicht om te dopen tot ‘Het Coronacabaret’. De mensen hebben echt wat humor nodig om alles wat gebeurd is een plaatsje te kunnen geven. Ze moeten de coronablues eens kunnen weglachen, en ik wil hen daarbij helpen. Vorig jaar heb ik de show een paar keer kunnen brengen, maar nog voor ik hem goed en wel in de vingers had, volgde een tweede lockdown. Plots zat ik weer thuis en had ik veel tijd om te oefenen.”

Het duurde tot nu, voor er opnieuw optredens binnen mochten plaatsvinden. Nu zaterdag 12 juni is het zover en staat Karel met zijn show in het cultuurcentrum van Aartrijke.

Songfestival

“Om 19.15 uur is het mijn beurt, en na de show kunnen de aanwezigen de eerste match van de Rode Duivels mee op groot scherm bekijken”, zegt hij.

“Ik heb nog even met het idee gespeeld om zelfs in mijn eigen tuin op te treden, maar dat bleek praktisch geen ideaal idee. Daarom hervatten we nu met een reeks voorstellingen voor een beperkt publiek. Het fijne is dat ik mijn show wat kon finetunen. Zo draait niet alles rond corona, maar komen ook actuele zaken zoals het Songfestival en uiteraard de jacht op Jürgen Conings aan bod.”

Karel treedt ook jaarlijks op de Gentse Feesten op, maar die zijn net als vorig jaar afgelast.

Mini-Gentse Feesten

“Er komt wel een mini-Gentse Feesten-editie, waarbij ik op 17-20-22 en 24 juli in het François Laurentinstituut zal optreden”, bevestigt de goedlachse cabaretier. “Locatie van dienst is het binnenplein, dat deels overdekt zal zijn, zodat we in gelijk welke weersomstandigheden veilig zitten. Daarnaast staan er vooral in het najaar nog enkele optredens vast. Nog niet in eigen streek, maar als iemand interesse heeft, kan die me altijd boeken.” (vadu)

Tickets en tourdata van Karel via www.kareldeclercq.com .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.