Grootse kunstexpo in kasteel Wallemote in Izegem lokt 1.800 bezoekers

Wouter Vander Stricht

De grootste kunstexpo die ooit in Izegem georganiseerd werd, lokte 1.800 bezoekers. “Een ongezien succes”, zegt schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

“Na twee pogingen in 2020 die in het water vielen door corona, werd de derde keer echt wel de goede keer. De grootse retrospectieve tentoonstelling tijdens de voorbije maand met werk van kunstenaar Luc-Peter Crombé en 12 Izegemse kunstenaars in kasteel Wallemote lokte niet alleen heel wat Izegemse bezoekers. Uit heel Vlaanderen kwamen geïnteresseerden naar Izegem afgezakt voor de expo met meer dan honderd kunstwerken. Niet alleen qua kunstwerken, maar ook wat het aantal bezoekers betreft een record”, verduidelijkt een tevreden Kurt Himpe.

“De combinatie van de unieke tentoonstelling, het prachtige kasteel en kasteelpark en het verlangen van mensen naar wat cultuur zorgde voor een ongeziene toeloop. Het kasteel blijkt ook een schitterend kader voor dergelijke tentoonstellingen. We kijken zeker om in de toekomst nog dergelijke kunstexpo’s te organiseren”, besluit schepen Himpe.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.