Basketbalster Ann Wauters vertolkt Vlaamse ‘White Mamba’ in ‘Space Jam: een nieuw begin’

©Stef Vanaken WARNERMEDIA
©Stef Vanaken WARNERMEDIA
Phebe Somers

25 jaar na de release van ‘Space Jam’, met Michael Jordan in de hoofdrol, komt er deze zomer eindelijk een vervolg. In de gedubde Vlaamse versie van ‘Space Jam: een nieuw begin’ zullen onder andere spelers Ann Wauters en Jean-Marc Mwema hun stem uitlenen aan de professionele basketbalsterren van de gedigitaliseerde Goon Squad.

Debuut

Ann Wauters, afkomstig uit Bellegem en kapitein van de Belgian Cats, spreekt de stem in van ‘White Mamba’. Ze vervulde de opdracht met een enthousiasme:

Jean-Marc Mwema speelt sinds 2016 bij BC Oostende.©Stef Vanaken WARNERMEDIA
Jean-Marc Mwema speelt sinds 2016 bij BC Oostende.©Stef Vanaken WARNERMEDIA

“Ik vond het een geweldige ervaring om de rol van White Mamba in te spreken. Bovendien wordt dezelfde rol in de Engelse versie vertolkt door een WNBA speelster waarmee ik nog in Ekatingburg in 2014 heb samengespeeld (Diana Taurasi, red.). Super spannend om dezelfde rol te vertolken!” Ann won eerder vier maal de Euro League, maar als inspreekstem is dit haar eerste ervaring.

Ook voor Jean-Marc Mwema, actief in BC Oostende en speler bij de Belgian Lions, is dit zijn debuut in de filmwereld. “Het is altijd mijn droom geweest om een stem in te spreken in een animatiefilm. ‘Space Jam: Een Nieuw Begin’ is voor mij de ultieme film gezien de link naar basketbal”. Jean-Marc won zonet voor de 5de keer opeenvolgend het Belgisch kampioenschap met zijn ploeg Oostende, maar in juli horen we hem op het scherm als ‘The Brow’, net als White Mamba een lid van de Good Squad.

Een animatiefilm over basketbal inspreken is echt een droom

In deze knotsgekke live action/animatie komedie zitten Lebron James en zijn zoon vast in een digitale wereld. Om hieruit te ontsnappen, moet LeBron ervoor zorgen dat hij met Bugs, Lola Bunny en de rest van de Looney Tunes een basketbalmatch wint van de gedigitaliseerde Goon Squad.

In de stemmencast vinden we trouwens nog wat West-Vlaams talent terug. Actrice Lize Ferryn uit Deerlijk zal de stem van Wonder Woman inspreken en de Oostendse Guga Baúl is te horen als de Vlaamse Bugs Bunny.

‘Space Jam: A New Legacy’ verschijnt op 14 juli in de Belgische bioscopen, zowel de originele als de gedubde Vlaamse versie.©Alon Amir
‘Space Jam: A New Legacy’ verschijnt op 14 juli in de Belgische bioscopen, zowel de originele als de gedubde Vlaamse versie.©Alon Amir

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.