Film met Louis Talpe in de hoofdrol krijgt Amerikaanse release en trailer

Louis Talpe is straks in de Amerikaanse bioscopen te zien. (Foto Instagram Louis Talpe)
Bert Vanden Berghe

Er is een trailer gelanceerd van de film The Racer. In dit Iers wielerdrama speelt West-Vlaming Louis Talpe de hoofdrol. Ook Matteo Simoni is er in te zien. De film zou normaal gezien in maart in première gaan op het befaamde SXSW-festival in Texas, dat werd geannuleerd door corona. Nu is er toch een distributeur gevonden.

The Racer speelt zich af in 1998 en draait rond Dom Chabol, een wielrenner die eind de dertig is en al 20 jaar knecht is voor allerlei kopmannen. Dom droomt stiekem van de gele trui, een wens die alleen maar sterker wordt naarmate het einde van zijn carrière nadert. Aan de start van zijn laatste Ronde van Frankrijk wordt hij echter aan de kant geschoven. Tot hij plots nog één kans krijgt om aan de start te verschijnen.

De hoofdrol wordt vertolkt door Louis Talpe, die al heel wat series en films op zijn palmares heeft, maar nog geen rol van dit formaat te pakken had. Ook Matteo Simoni is in deze prent te zien. Verder zien we ook internationale acteurs en actrices als Tara Lee (The Fall), Iain Glen (Game of Thrones, Downton Abbey) en Karel Roden (Hellboy, The Bourne Supremacy, Orphan).

Er is ook al een affiche. (GF)
Er is ook al een affiche. (GF)

De film werd eind februari afgewerkt en had in première moeten gaan op South by Southwest in Texas. Dat festival, beter bekend als SXSW, dient als een springplank voor heel wat artiesten, films en games. Door de coronacrisis werd dat festival geannuleerd en was het ook een tijdlang onduidelijk wat er met de film zou gebeuren. Nu blijkt dat Gravitas Ventures de film heeft opgepikt en mikt op een Amerikaanse release dit najaar. Kinepolis zou de film bij ons uitbrengen, maar een precieze datum ligt nog niet vast.

Intussen is er ook een trailer gelost:

videohttps://www.youtube.com/360https://i.ytimg.com/vi/7sIQIwczfE4/hqdefault.jpgYouTube480Screen International
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
1.0’The Racer’ – first trailer for Kieron J. Walsh’s Irish cycling drama (exclusive)480https://www.youtube.com/channel/UCKV7nCATTd4LFbD93ScBUoA270

In 2016 maakte Talpe uit Kortemark al een internationale oversteek, met de serie Of Kings and Prophets op de Amerikaanse zender ABC. Die reeks werd echter na een paar afleveringen afgevoerd.

Talpe is volgend jaar ook te zien in Beau Séjour II, dat grotendeels aan onze kust werd gefilmd. Hij wordt daarna ook op de set verwacht van The Window, een internationale serie over de industrie achter de verkoop en aankoop van voetbalspelers in de Engelse Super League.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten