Fans willen Lucien van achter ‘t nieuws terug

Redactie KW

Woensdag werd een Facebookpagina opgestart die ijvert voor een comeback van de populaire lokale nieuwsreporter.

Wie de jaren negentig bewust beleefde in West-Vlaanderen zal hem wel kennen : Lucien van achter ‘t nieuws. En zijn catch phrases evenzeer. ‘Kom ne kji mee’, ‘Ge zyt benauwd hé’,… ze behoren tot het collectief West-Vlaamse geheugen. Het typetje van mediafiguur Martin Dejonghe, getooid met opmerkelijke muts, een groene parka en een opvallende bril, bekeek de West-Vlaamse actualiteit op z’n eigen wijze en die reportages werden getoond ‘achter het nieuws’ van de regionale zenders Focus & WTV.

https://www.youtube.com/watch?v=qrfP-N1D2aM

Eind de jaren negentig werd er een punt achter de rubriek gezet, al kwam Martin in 2013 wel nog eens terug naar Alles Goed op Focus-WTV om terug te blikken op de mooie tijden. In 2015 was Dejonghe nog te zien in Bevergem, als varkensboer.

En nu zijn er dus mensen die vinden dat het tijd is voor een comeback van Lucien. ‘Omdat Lucien van achter ‘t nieuws in de jaren 90 een glimlach toverde op ‘t gezicht menig TV-kijker willen wij opnieuw zendtijd voor dit kijkbuisgenie!’, klinkt het. De teller staat voorlopig nog op een bescheiden zestigtal likes, maar daar kan snel verandering in komen.

Ook fan en tuk op een comeback?

>> https://www.facebook.com/wijwillenlucienvanachtertnieuwsterug/

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.