Zotte Maandag met Wim Willaert als gastvedette: “Confetti niet meer toegelaten”

Sint-Elooisgildevoorzitter Geert Demeuelemeester, deken Hans, zijn vrouw Hilde en burgemeester Fraeyman kijken er naar uit om in het gezelschap van Wim Willaert Zotte Maandag te vieren. (foto Jan)
Jan Goossens
Jan Goossens Medewerker KW

Zotte Maandag op 15 juli zal weer een dag vol feesten en plezier worden. Zoals inmiddels traditie geworden is zullen deken Hans Vandewalle en zijn vrouw Hilde het gezelschap krijgen van een bekende Vlaming. Tijdens de kick-off van Zotte Maandag op vrijdagavond 19 april werd bekendgemaakt dat acteur Wim Willaert dit jaar van de partij zal zijn.

De kick-off van Zotte Maandag op vrijdagavond 19 april was het startschot van de aanloop naar de Sint-Godelievekermis en de hoogdag van Zotte Maandag op 15 juli. De lokale verenigingen en buurtcomités waren met 150 leden van de partij voor de voorstelling van het feestprogramma door burgemeester Denis Fraeyman. Het programma kent dit jaar enkele aanpassingen, die nader werden toegelicht. Vanaf dit jaar zal het, na heel wat klachten van de horeca en omwonenden, tijdens de feeststoet verboden zijn om confetti te gooien.

“Ik weet dat velen dit jammer zullen vinden, maar er zijn voldoende andere manieren om plezier te maken”, vertelde de burgemeester. Net als bij de vorige editie wordt geen glas toegelaten van maandagnamiddag 14 uur tot dinsdagmorgen 8 uur. Vanaf dit jaar is het gebruik van wegwerpbekers bij evenementen verboden en moeten deze vervangen worden door herbruikbare bekers. De gemeente zat hiervoor reeds samen met de horeca. Verenigingen of buurtcomités die ze willen huren of aankopen kunnen een beroep doen op een subsidie van de gemeente.

Gastvedette

Ook dit jaar gaat de gemeente voor de jaarmarkt op Zotte Maandag samenwerken met de vzw Ambulante Zelfstandigen. Vorig jaar waren er minder marktkramers door de concurrentie met de jaarmarkt in Roeselare, maar dit jaar hoopt de gemeente op een grotere opkomst. Zotte Maandag heeft steeds een gastvedette en dus werd ook ditmaal een bekende Vlaming gezocht. Aan de hand van tips kon tijdens de week voor de kick-off geraden worden naar de naam. De foto’s van de zee, wolken, Julius Caeser, een accordeon en zwaantjes leidden uiteindelijk tot de naam van acteur en rasechte West-Vlaming Wim Willaert. Deken Hans en zijn vrouw Hilde waren alvast opgetogen met de uit de bus gekomen naam. “Voor ons is het belangrijk dat de vedette plezier kan maken, meedoet met de feeststoet, zich laat gaan en niet constant op zijn horloge kijkt. Ik denk dat dit met Wim Willaert geen probleem zal zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier