Verenigde Vrienden nemen deel aan aperitiefconcert ‘Weerklank’

Tomas De Meyer. (foto JT)
Redactie KW

Na een maandenlange stilte kunnen de Vlaamse muziekverenigingen stilaan de draad weer opnemen, door corona was het immers onmogelijk om te repeteren.

De Vlaamse Amateurorganisatie riep alle orkesten, korpsen en andere groepen op om op zondag 19 september muziek te laten weerklinken in de eigen stad of gemeente onder de naam ‘Weerklank’. Ook de Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden van Hooglede-Gits neemt hieraan deel. “Het is een ideale gelegenheid om onze vriendschapsbanden opnieuw te smeden na maandenlange ontbering. Tegelijk hebben we ook een kleine doelstelling om weer naartoe te werken en te kunnen repeteren op zaterdagavond”, geeft bestuurslid Tomas De Meyer mee.

“We zagen ons immers voor het tweede jaar op rij genoodzaakt om onze jaarlijkse ‘Nacht van de Punch’ nog een jaar uit te stellen. Ook hiervoor brengen we alles in gereedheid en zullen de muzikanten er een supereditie van maken op zaterdag 17 september 2022 in de Expo in Roeselare. Om ondertussen toch de draad weer op te nemen, voorzien we op zondag 19 september om 11 uur een aperitiefconcertje in het parkje tussen Sporthal Ogierlande en het Cultureel Centrum in Gits. De muzikanten geven het beste van zichzelf onder leiding van dirigent Tom Hondeghem en ondertussen kan een glaasje gedronken worden. Indien het weer ons echt heel erg parten zou spelen, dan gaat alles door in de bovenzaal van het Cultureel Centrum in Gits. De ingang is gratis en drankjes zijn er te verkrijgen aan zeer democratische prijzen.” (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier