https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Sinksen Speeddate’ is groot succes tijdens de Sinksenfeesten

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Is het een grap? Is het een middel om aan een nieuw lief te geraken? Of vind je er vooral gewoon nieuwe vrienden. Niet meteen duidelijk. Maar dat mensen erbij willen zijn, dat is wel duidelijk. Wouter Verdegem, één van die Gentse West-Vlamingen, zet met zijn Productions & Zonen wel meer van die voorstellingen neer waarmee hij mensen op een ludieke manier dichter bij elkaar brengt. Ook op de tweede dag van de Sinksenfeesten zijn alle beschikbare plaatsen van zijn ‘Sinksen Speeddate’ volzet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Schepen van Evenementen Kelly Detavernier stond met een goedkeurende blik toe te kijken, opgelucht dat naast ‘Sport-in-the-box’ en ‘De Vitrine-rommelmarkt’ toch nog een evenement kon plaatsvonden, ondanks de aanhoudende regen. “Aanvankelijk was het de bedoeling om deze speeddates in de openlucht te laten plaatsvinden,” vertelde ze ons. “Maar we wisten dat we bij regen hier ook onderdak konden vinden.” In die oude fabriekspanden van de Vetex zit je binnen en buiten. Dus daar kon dat wel.

Tijdens de Sinkenfeesten ontstaan doorgaans veel vriendschappen en veel koppels – Kelly Detavernier

De eerste dag van de Sinkenfeesten viel quasi helemaal in het water, maar Kelly Detavernier zag ook lichtpuntjes. “Een digitale formule zoals we vorig jaar gebracht hebben, kon niet meer. Mensen willen weg van achter die computer. Dus was het zoeken naar een concept dat wel al kon. Helaas heeft het weer ons in de steek gelaten, maar tegelijk leren we uit wat er wel kan doorgaan. Zo hadden we ook tijdens de digitale editie al gezien dat Wouter Verdegem een heel inventief iemand is. En ook nu was er heel veel belangstelling voor die speeddates. Iedereen die zich inschreef, is ondanks het slechte weer ook opgedaagd.”

Niet alleen voor singles

Of zij die echt een partner zoeken ook met een voldaan gevoel naar huis zullen gaan, is een andere vraag. Want wat Wouter Verdegem, in de gedaante van zijn personage Tim, en zijn kompane Eline Vyncke als Kelly, samen brengen, is een act, een performance.

Opzettelijk volgens Eline, om het ijs te breken: “We zorgen voor een losse sfeer, laten de mensen lachen, we geven ze enkele tips voor mogelijke gesprekken en zo zijn ze al wat meer ontspannen om eraan te beginnen.” Wouter herinnert zich dat hij ooit zelf deelnam aan een speeddate: “Dat was een klinische boel in een café, van tafeltje naar tafeltje. Dus wij wilden het wat warmer aanpakken.”

En dat terwijl ze onder een lekkend dak zitten en de wind door de gaten giert waar ooit ramen zaten. “Het is niet omdat de temperatuur hier laag is, dat de warmte niet voelbaar is,” reageert hij. Of is het zijn Tim die aan het woord is? De speeddates zijn ook niet uitsluitend voorbehouden voor singles, benadrukt Eline: “Nee, je moet niet per se single zijn. Als je zegt: ‘Ik heb een supertoffe relatie, maar ik wil nog wat vrienden, dan mag je ook meedoen. Op voorwaarde dat je eerlijk bent. Dan moet je het zeggen: ‘Ik ben niet op zoek naar een relatie, maar naar vriendschap.’” En tegelijk benadrukt Wouter dat romances best mogelijk zijn.

Sinksenromantiek

Voor wie bedenkingen heeft bij de act legt Kelly Detavernier één en ander uit: “Het idee erachter is dat je tijdens de Sinksenfeesten ofwel nieuwe vrienden leert kennen, of zoals zo vaak gebeurt, nieuwe koppels ziet ontstaan. Aangezien de contacten tijdens de hele coronaperiode op een laag pitje stonden, en we net die contacten weer wat wilden aanwakkeren tijdens de Sinksenfeesten, hebben we de Sinksen Speeddate in leven geroepen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten