Opendeurweekend bij Daisyfields Animal Sanctuary: “Normaal zijn we dicht voor bezoekers”

Schaapje Poppy werd gered uit de melkindustrie. “Haar verhaal vertellen zal mensen waarschijnlijk tot nieuwe inzichten brengen.” © MD
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Evelien Devriese (31) van Daisyfields Animal Sanctuary in de Luingnestraat in Aalbeke organiseert voor de derde keer een opendeurweekend op zaterdag 20 en zondag 21 april van 10 tot 19 uur, met veel vegan lekkers, rondleidingen in hun dierenopvangcentrum en informatieve lezingen.

Evelien en haar man Steven (37) ruilden hun stadswoning in voor een stukje natuur om een opvang te starten voor dieren in nood. In april 2021 werd Daisyfields een officiële vzw. “Het is meer dan een opvang voor dieren in nood. We informeren het grote publiek over de intensieve vee- en zuivelindustrie. De makkelijkste manier om mensen bij ons project te betrekken, is met een opendeurweekend. Iedereen is dan welkom want normaal is Daisyfields dicht voor bezoekers. Daarnaast halen we ook de grootste inkomsten uit onze tweejaarlijkse opendeurweekenden. Daisyfields krijgt geen subsidies. De opvang draait op vrijwilligers en donaties van sponsors.”

“De makkelijkste manier om mensen bij ons project te betrekken, is met een opendeurweekend”

Daisyfields Animal Sanctuary heeft een leuke lijn merchandise zoals T-shirts, stickers en postkaartjes. Van alles wat de partners zoals Praise seitan pizza, Zonder ei bakkerij of Kookplant op de opendeurdag verkopen, gaat een deel van de opbrengst naar het dierenopvangcentrum. Je vindt er ook de oorbellen van Penelope et Vous, zelfgemaakt door vrijwilliger Elise en infostanden van Veganarchy en Animal Rights.

Lezingen en rondleidingen

Op beide dagen start om 13.30 uur een rondleiding door Daisyfields Animal Sanctuary, gevolgd door een lezing zaterdag 20 april om 15 uur van veganistische diëtist en crossfitter Evelien Mertens. “Evelien deelt haar waardevolle inzichten over hoe plantaardig eten de sportprestaties kan optimaliseren, op een wetenschappelijk onderbouwde manier.”

Op zondag staat een lezing gepland over schapen en de wolindustrie. “Wol is de meest onethische grondstof voor kleren, zowel voor dieren als mensenwelzijn. Heel veel bossen worden gekapt om schapen te houden en bij de productie van wol komen veel chemicaliën aan te pas. Daarnaast worden werknemers immens onderbetaald. Dierenwelzijn spreekt voor zich. Zij worden aan de lopende band geschoren, er sterven schapen bij het proces en lammetjes sterven in de kou omdat ze niet geboren worden in een stal. Mensen denken nog te vaak dat je alle schapen moet scheren, maar dat komt enkel door selectieve kweek. Normaal verliezen schapen natuurlijk hun wol.”

Word maandelijkse sponsor (al vanaf € 5) via deze link of doe een vrije bijdrage op BE44 9734 3106 9145.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier