Nieuw tweedaags festival in Oostende verbindt mentale gezondheid en muziek

Een festival met zowel muziek als yogasessies, dat is de eerste Well-Being Klub Conference in De Grote Post in Oostende. © GF
Leen Belpaeme
Leen Belpaeme Medewerker KW

Een festival met zowel muziek als yogasessies, dat is de eerste Well-Being Klub Conference in De Grote Post in Oostende. The Well-Being Klub en Toerisme Oostende slaan de handen in elkaar voor een programma vol live yogasessies, talks en ijsbaden en voegt daar live gecomponeerde muziek en dj-sets aan toe. Onder meer Ninalotte Roose, Selah Sue en Zwangere Guy delen hun gedachten en ideeën over well-being en mental health.

The Well-Being Klub werd opgericht door Lauren van Journey of Yoga, Thomas & Brecht van Roundabout Agency en Cedric van Sonhouse en heeft als doel om een gebalanceerde artiestenmentaliteit in de muziekindustrie te bevorderen. Ze geloven dat dj’s, muzikanten en andere betrokkenen recht hebben op een kwalitatieve levensstijl om duurzaam te kunnen groeien.

Ondersteuning

De werking van The Well-Being Klub is drieledig. Zo organiseren ze well-being sessies zoals yoga en meditatie met (live)muziek en dj-sets voor muziekliefhebbers, zorgen ze voor een backstage well-being hub voor artiesten en hun crew tijdens verschillende events en zorgen ze voor een toolkit waarmee zowel liefhebbers als artiesten eender waar een moment kunnen vrijmaken om hun mentaal welzijn te bevorderen.

“Het idee voor The Well-Being Klub ontstond door persoonlijke gesprekken en ervaringen. Veel artiesten ondervinden, net zoals Thomas, een grote prestatiedrang en de druk om zichzelf constant te blijven heruitvinden, maar die druk kan mentaal enorm belastend zijn. Zo kwamen Thomas en ikzelf op het idee om onze krachten te bundelen en het mentaal welzijn van artiesten en muziekliefhebbers te ondersteunen. Thomas vanuit zijn achtergrond als dj en ikzelf als yoga- en meditatie-experte”, vertelt Lauren Cloetens van Journey of Yoga.

Veelzijdig programma

De eerste editie van The Well-Being Klub Conference vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september in cultuurcentrum De Grote Post in Oostende. Het programma is veelzijdig en laat deelnemers twee dagen proeven van live sessies, keynotes, ijsbaden en panelgesprekken. Bovendien worden de pilates- en yogasessies gecombineerd met op maat gecomponeerde muziek of dj-sets van Belgische artiesten. Er wordt ook een tastbare toolkit aangeboden om de nieuwe inzichten en ervaringen ook na het evenement toe te passen. De conferentie brengt lokale coaches en experts samen, net als Ayurvedic health teacher Ninalotte Roose en eregasten Selah Sue en Zwangere Guy.

Er staan in totaal meer dan veertig live sessies, twintig experts en twintig muziekartiesten op het programma. “De lancering van The Well-Being Klub Conference markeert een belangrijk moment voor Oostende, waar we samen met The Well-Being Klub de krachten bundelen om welzijn en mentale gezondheid te omarmen. Dit unieke evenement, met zijn veelzijdige programma en inspirerende line-up van experts en artiesten, belooft een verrijkende ervaring te bieden voor alle deelnemers”, zegt ook Burgemeester Tommelein.

Tickets voor The Well-Being Klub Conference zijn vanaf nu online verkrijgbaar en worden in de eerste wave verkocht als dagpas of weekendpas. De prijzen variëren tussen 60 en 110 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier