KLJ Moorslede organiseert na jaar onderbreking Prettige Pretfuif: “Het zal veel deugd doen”

De KLJ nodigt iedereen uit naar de Prettige Pretfuif. (foto JS) © Jan Stragier
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Na een jaartje zonder fuif pakt KLJ Moorslede op zaterdag 9 oktober opnieuw uit met de Prettige Pretfuif. De coronamaatregelen die op 1 oktober ingaan, laten het toe om weer een dergelijk evenement te organiseren. “Voor veel jongeren, maar ook voor oud-leden zal het deugd doen om er opnieuw aanwezig te zijn.”

De Prettige Pretfuif lokt ieder jaar honderden jongeren naar Moorslede. De typische KLJ-fuif is een begrip in Moorslede en omstreken. Door de coronacrisis kon het evenement vorig jaar niet doorgaan. Niet getreurd echter, de KLJ is opnieuw vol goede moed gestart en stipte 9 oktober met rood in de agenda aan.

“Onze startdag en eerste activiteit liggen al achter de rug. We mochten bij de start van het nieuwe werkjaar een tiental nieuwe leden verwelkomen. Daar zijn we natuurlijk tevreden mee”, aldus Jari Vanhecke, al enkele jaren een van de dragende krachten binnen KLJ Moorslede.

Het bestuur van de vereniging telt nu af naar de Prettige Pretfuif op 9 oktober. Dit jaar wordt er ook gefuifd langs de Gentsestraat, maar kiezen de KLJ’ers voor een andere loods.

“De nieuwe coronamaatregelen gaan in op 1 oktober. We hebben het geluk dat we met ons evenement kunnen genieten van de versoepelende maatregelen. We blijven echter ook waakzaam. Zo zal men bij aankomst het Covid Safe Ticket moeten tonen.”

Receptie voor de fuif

Met dj Da Rick wist de KLJ een gekende dj bij het wat oudere publiek te strikken. Ook Avilla, dj Vanathic en dj Twone komen langs om hun beste platen te draaien. De fuif start om 21.30u. De toegangsprijs bedraagt 7 euro.

Wie al vroeger op de dag vrienden en leden van de KLJ wil terugzien, is meer dan welkom op de receptie van de KLJ. “In samenwerking met de Landelijke Gilde organiseerden we dit in het verleden al eens. Het werd een erg gezellige bedoeling. Na een lastige coronaperiode is de receptie een ideaal middel om weer bij te praten met vrienden.”

(BF)

De receptie start om 18u. Voor de prijs van twintig euro genieten aanwezigen van hapjes en drankjes. Inschrijven hiervoor kan door te mailen naar vanhecke.jari@hotmail.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.