Dit jaar weer ‘echte’ Sinksenfeesten in Kortrijk

Een sfeerbeeld van Sinksen voor corona, in 2016.© Tom Vanderghinste
Een sfeerbeeld van Sinksen voor corona, in 2016.© Tom Vanderghinste
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De Sinksenfeesten van 2021 vinden plaats. Ze zijn gepland van zaterdag 22 mei tot maandag 24 mei.

Hoe dat precies zal gebeuren is nog erg onduidelijk. Slechts twee dingen zijn al zeker. Jongerenradio Quindo zal net als vorig jaar de FM-frequentie 92.2 veroveren om verslag te doen van het gebeuren en er staat niets digitaal gepland. “We gaan voor iets compleet anders dan vorig jaar, zo ver van het digitale weg als je maar kan bedenken”, bevestigt schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA).

Weg van computer

“Ik denk dat iedereen het ondertussen wel gehad heeft met achter zijn of haar computer zitten. Natuurlijk zal je het het ook niet kunnen vergelijken met de editie van twee jaar geleden. Dat staan de coronamaatregelen niet toe.” De aankondiging komt vrij onverwacht en erg last minute. “Dat komt omdat we maanden geleden al de koppen bijeen staken voor deze editie”, aldus de schepen.

“Maar de maatregelen zijn nu nog veel strenger dan we toen voorzien hadden. Dus hebben we in allerijl iets anders verzonnen.” De officiële aankondiging komt er wellicht pas eind volgende week. “We moeten nog een paar puntjes op de i zetten. En zelfs dan zal ik nog niet exact zeggen wat er te gebeuren staat. Heel veel zal immers afhangen van de datum waarop de horecazaken opnieuw open mogen. Maar zelfs als dat niet het geval is, vinden de –aangepaste – Sinksenfeesten dit jaar toch plaats in Kortrijk”, besluit schepen Detavernier enthousiast.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.