Duo uit Oostende in finaleweek De Slimste Mens ter Wereld

Hij is een Brugse Oost-Vlaming die tot voor kort alleen in basketmiddens wat bekendheid genoot, zij is een totaal onbekende Oostendse die ooit in De Pappenheimers’ zat. Maar deze week strijden ze wél om de titel van De Slimste Mens ter Wereld op Vier. Tomas maakt maandagavond zijn opwachting in de finaleweek, Magali komt er woensdag bij.

Allebei zijn ze een beetje overrompeld door de enorme aandacht die De Slimste Mens ter Wereld losweekt. Iedere dag ruim 700.000 kijkers, maar vooral: heel veel reacties van bekenden en minder bekenden na de uitzending. “Mijn deelname heeft wel degelijk impact gehad”, zegt Tomas. “Meer zelfs dan wat ik in 15 jaar als basketter heb meegemaakt. Op straat werd ik sowieso wel vaker nagekeken omwille van mijn lengte. Nu is het echter zo dat ze zich afvragen of ik die basketter van op tv ben.”

Nog rustig winkelen

Het klinkt Magali bekend in de oren. Al wordt ze naar eigen zeggen niet overal herkend. “Het lukt mij echt wel nog om anoniem door het leven te gaan. Ik kan nog gerust in de Delhaize winkelen zonder aangesproken te worden. (lacht) Maar de persaandacht is een ander verhaal… Ik hield de boot wat af, maar grapte dat ik hen wel te woord zou staan als ik de finaleweek zou halen. En daar zit ik dan…”

(SD)

Uitgebreid dubbelinterview in Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.