Clubsupporter Louis Talpe te zien als Genk-speler in Spitsbroers (VTM)

Louis Talpe als Roel in Spitsbroers. (Foto VTM) © Spitsbroers
Redactie KW

Vanaf maandagavond 30 maart is Louis Talpe te zien op VTM in ‘Spitsbroers’, een gloednieuwe fictiereeks over een voetbalfamilie binnen KRC Genk.

Het is een droom voor elke sportieve acteur. “Ik dacht: als ik die fucking rol niet binnen heb, word ik onnozel. De max om op dat gras te staan!”

In Spitsbroers kruipt Louis in de huid van Roel, naast een talentvolle voetballer een rijke en arrogante vrouwenverslinder. Dé vedette van KRC Genk.

Maar was Louis Talpe dan geen Club-supporter? “Een keer je voor een Club kiest, dan blijft dat. (lacht) Ik ben best wel een fanatieke supporter, maar als mijn ploeg het slecht doet of de ander verdiend wint, dan heb ik geen probleem om dat toe te geven. Ik ben niet zo iemand die dat niet kan verkroppen. Als je eerlijk verliest, fuck it, dan is het maar zo.”

Talpe is overigens een volbloed voetballiefhebber. En supporter van de Rode Duivels. Al miste hij vorig jaar wel de WK-match tegen Argentinië. “We waren net bezig met de musical 14-18 toen ze speelden. Ik was niet de enige die pissed was. (lacht) Jelle Cleymans, Jonas Van Geel, zelfs Jo De Meyere… dat zijn grote voetbalsupporters”, vertelt Louis. “Maar de voorstelling verplaatsen, lukte niet. Ik heb dan maar met mijn truitje van de Belgen onder mijn kostuum gespeeld om ze te steunen. Normaal liep ik met de bovenste knopjes van mijn jas open, maar toen kon dat niet. Ik heb mij kapot gezweet toen. Maar het was het waard. (lacht)”

(BVB)

>> ‘Spitsbroers’, vanaf maandag 30 maart om 21.45 uur op VTM.