Zuivere hattrick voor Niels Destadsbader in Ultra Album top 200

© GF
Redactie KW

Deze week is er een ware West-Vlaamse invasie in deze hitlijst. De top vier bestaat uit evenveel entries die allemaal een link hebben met onze provincie.

Traditiegetrouw is het najaar, en dan vooral de maanden oktober en november, de periode voor pakjestijd, er één met tal van nieuwe releases. Ook heel wat West-Vlaams artiesten en bands droppen momenteel verse ladingen materiaal. Dit valt deze week maar al te goed op in de Ultra Album top 200.

Zo scoort Niels Destadsbader een zuivere hattrick, want na ‘Speeltijd’ (oktober 2016), ‘Dertig’ (juni 2018) prijkt nu ook ‘Boven de wolken’ op nummer één. Ook Gert Verhulst heeft een patent op succes. Het nieuwe ‘Samson & Gert’-album ’30 jaar’ komt op nummer twee binnen.

Geike Arnaert deed er liefst acht jaar (!) over om een opvolger te maken voor haar solodebuut, maar het brede publiek is haar allerminst vergeten. Haar nieuwe, tweede cd ‘Lost in Time’ jumpt deze week naar nummer drie en op vier vinden we ‘Casco’, de tweede langspeler van Brihang. Een ware triomf voor de naar Schaarbeek uitgeweken Knokkenaar, want zijn debuut ‘Zolangmogelijk’, die ondertussen 61 weken (!) in de Ultra Album top 200 staat, piekte destijds op plaats 76.

De nieuwe cd van Frans Bauer (‘Ik heb je lief’) maakt deze week de top vijf van de Ultra Album top 200 compleet. Op nummer zes staat het inlandse viertal Portland dat in 2018 samen met Chackie Jam en SONS ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel won. Hun debuut ‘Your Colours will stain’ werd geproduceerd door… David Poltrock, afkomstig uit Poperinge. Ook deels West-Vlaams dus.

(svv)

Meer info:www.ultratop.be/nl/albums

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier