West-Vlaamse Lisa siert cover van Nederlandse Playboy: “Een heel speciaal gevoel”

Lisa Moerman siert de cover van de Nederlandse Playboy. © Instagram
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Lisa Moerman staat te pronken op de cover van de Nederlandse Playboy, waar ze het tot Playmate van de maand schopte. “Mijn ouders en broer zullen dit niet graag zien, maar ik ben er zeker van dat ze stiekem ook een beetje trots zijn”, lacht de 24-jarige schone uit Izegem.

Lisa Moerman uit Izegem, die er binnenkort 25 wordt, ziet een droom in vervulling gaan: ze siert de voorpagina van het meinummer van de Nederlandse Playboy. “Het is een heel speciaal gevoel om jezelf op die cover te zien staan. Precies alsof het niet echt is”, lacht Lisa, die in het dagelijkse leven als zorgkundige werkt.

Even getwijfeld

De West-Vlaamse moest er nochtans twee keer over nadenken toen ze het aanbod kreeg om Playmate te worden. “Nog voor de vraag kwam, had ik daar eigenlijk al goed over nagedacht”, bekent Lisa, die al even aan het werk is als (naakt)model. Op Instagram heeft ze liefst 24.000 volgers. “Ik besefte toen al dat zo’n fotoshoot een bepaalde invloed op mijn leven kon hebben. Maar eenmaal beslist dat ik zoiets wel zag zitten, maakte ik er een doel van. Het werd zelfs een droom van mij en Filip Moerman (geen familie, red.), de fotograaf met wie ik heel vaak en graag samenwerk. We hebben er alles aan gedaan om in hun vizier te komen met onze laatste fotoshoots. Met succes, want we hebben samen de fotosessie voor Playboy mogen doen.”

Een droom die werkelijkheid wordt, noemt Lisa haar covershoot.
Een droom die werkelijkheid wordt, noemt Lisa haar covershoot.© Instagram

Nu het eindelijk zo ver is, blinkt Lisa van trots. “Ik ben heel blij dat ik het gedaan heb en ontzettend tevreden met het resultaat”, zegt ze. “We hebben nochtans lang op onze tanden moeten bijten, want de foto’s werden al in februari gemaakt. Het was dus best lastig om zo lang te wachten voor we het resultaat konden laten zien aan België en Nederland. Maar dat lange wachten maakt het eigenlijk nog zoveel mooier.”

Respect voor familie

Toch is het niet vanzelfsprekend, naakt in de Playboy poseren. Dat beseft Lisa meer dan wie ook. “Ik heb heel veel respect voor mijn ouders en mijn broer. Die zien zoiets natuurlijk niet graag verschijnen. Maar ze weten ook van waar ik kom in het leven – ik werd vroeger gepest – en ze weten dat mijn fotoshoots een manier zijn om mezelf open te kunnen stellen. Ik ben er zeker van dat ze dan ook stiekem een beetje trots zijn op mij.”

“Uit respect voor mijn familie censureer ik mijn foto’s altijd op Instagram.”© Instagram/Filip Moerman/Playboy

“Uit respect voor mijn familie, maar ook voor mezelf, vind ik het heel belangrijk dat mijn foto’s altijd klassevol zijn en niet vulgair. Dat is ook de reden waarom ik mijn foto’s op Instagram altijd censureer. Je zal nergens anders dan in Playboy een ongecensureerde foto van mij vinden. Toch vind ik dat er geen taboes mogen zijn en dat we in een tijd leven waarin dit soort foto’s moet kunnen.”

Op Instagram noemt Lisa haar Playboy-shoot een doel dat ze van haar lijstje kan afvinken. Wat staat er nog op dat lijstje? “Ik heb een grote droom die ik wil realiseren na de zomer van 2021: een leven in Spanje”, verrast Lisa. “Maar ondertussen blijf ik gewoon verder shooten en zie ik wel waar ik uitkom.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier