Streetart over lied Tineke van Heule siert Tinekesgemeente Heule

© LO
Redactie KW

Naar aanleiding van het 20-jarig bestaan van Knoflook schilderde gerenommeerd streetartist Joachim Lambrechts een muurschilderij op de muur van eetcafé De Kameleon. Het kunstwerk is gebaseerd op de tekst van het volksliedje Tineke van Heule.

De organisatie gaf de opdracht aan de kunstorganisatie The Crystal Ship uit Oostende om een kunstenaar te zoeken die het jubileumjaar van Knoflook kon vastleggen. “We wilden dit jaar iets speciaals doen naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van Knoflook“, zegt voorzitster Mieke Vyncke. “Een blijvende herrinnering aan deze jubileumeditie speciaal voor de Heulenaars.”

Heule wordt meer en meer de kunstgemeente van Kortrijk“, zei burgemeester Vincent Van Quickenborne in zijn toespraak. “Dit kunstwerk is van Heule en voor Heule.”

Tijdens de Tinekesfeesten stelden 27 kunstenaars tentoon, verspreid over veertien locaties. Daar waren ook twee Heulenaars bij: Mie Bogaerts en Rudy Vercouter. Rudy stelde voor het eerst zijn kunstwerken tentoon. Een frisse ontdekking: de grafische fijndruk in een speciaal jasje verraste de bezoeker.

Rudy Vercouter.
Rudy Vercouter.© CHH

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier