Stimulans 20 beloont jonge kunstenaars met eervolle vermeldingen en ereprijzen

Stimulans vzw biedt via een tweejaarlijkse wedstrijd en een tentoonstelling een kans aan jonge plastische kunstenaars uit Vlaanderen en het Brussels Gewest. © foto KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Naast het toekennen van de Prijs van de stad Kortrijk en eervolle vermeldingen worden dit jaar twee extra prijzen toegekend, namelijk de Prijs Proximus en de Prijs Be-Part.

Stimulans vzw biedt via een tweejaarlijkse wedstrijd en een tentoonstelling een kans aan jonge plastische kunstenaars uit Vlaanderen en het Brussels Gewest. Ze mogen niet ouder zijn dan 35 jaar en gevormd zijn in het kunstonderwijs. Met Stimulans 20, al de 21e editie, geeft Kortrijk 56 kunstenaars een forum met de tentoonstelling Stimulans.

69 kunstenaars dienden dit jaar een dossier in. Na beraad werden 49 inzendingen door de jury geselecteerd voor een tweede ronde. Finaal werden 27 kunstenaars weerhouden, met 56 werken. Naast het toekennen van de Prijs van de stad Kortrijk en eervolle vermeldingen worden dit jaar twee extra prijzen toegekend, namelijk de Prijs Proximus en de Prijs Be-Part.

Talrijke disciplines

De disciplines waren schilderen, beeldhouwen, grafiek, monumentale kunsten, glaskunst, keramiek, fotografie, textiel, audiovisuele kunst medium & video, mixed media. Thomas Nolf kreeg de Prijs van de Stad Kortrijk, Ines Claus die van Proximus en Lisa Foster de Prijs Be-Part. Er waren eervolle vermeldingen voor Manon Clement, Sarah De Vos en Geerke Sticker.

Je kan het werk van de geselecteerde jonge kunstenaars bewonderen in het dormitorium in het Begijnhofpark en in BuBox in de Korte Kapucijnenstraat. De tentoonstelling loopt nog tot en met 16 augustus van donderdag tot en met zondag, telkens van 14 tot 18 uur.

(Peter Van Herzeele/foto KDS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier