Sportpaleis Groep wil mini Lotto Arena bouwen in Middelkerke tegen volgend jaar

Archiefbeeld. © LC
Paul Bruneel

Sportpaleis Groep en de gemeente Middelkerke zijn maar een paar details meer verwijderd van een overeenkomst om volgend jaar een pop-up concert- en evenementenarena neer te poten in Middelkerke.

Het is de bedoeling om de pop-up arena te plaatsen op het sport en vrijetijdspark langs de Westendelaan van 15 juni 2021 tot 31 augustus 2021. De reden is dat er heel wat concerten zijn uitgesteld dit jaar en voor volgend jaar wordt een drukke concertagenda verwacht. Het wordt een imposant tentencomplex met een capaciteit van 3.500 zittende toeschouwers tot 5.500 toeschouwers in een combinatie van zittend en staand. Het complex is uniek in België.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker bevestigt de plannen. Hij laat weten dat de onderhandelingen nog aan de gang zijn maar dat er een principieel akkoord is. “Er moeten nog een aantal zaken worden bekeken zoals de mogelijke geluidsoverlast. Indien dit er komt zou dit prachtig zijn voor de gemeente. Wat in de winter is in het sportpaleis zou in de zomer in Middelkerke kunnen zijn. De eerste besprekingen dateren trouwens al van voor de lockdown.”

(PBM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier