Restaurant Hula heeft zijn eigen Tinekesbeeld

Thijs Clinckemaillie en Bert Vanwynsberghe bij Tineke van Hula. (foto CHH)
Redactie KW

Het standbeeld Tineke van Heule op Heuleplaats heeft een kleurrijk tweelingzusje. Bert Vanwynsberghe maakte een Tineke van Hula voor het gelijknamige restaurant van Thijs Clinckemaillie.

Vorig jaar verhuisde het originele Tinekesbeeld van Heuleplaats tijdelijk naar het restaurant Hula. Dit voor de heraanleg van het centrum. Na de werken keerde het beeld terug naar haar vaste stek op de Heuleplaats. Thijs Clinckemaillie (32), uitbater van het restaurant Hula, was al verknocht aan het beeld.

Daarom maakte kunstenaar Bert Vanwynsberghe een ludieke replica. “Het lijkt een kopie van het origineel Tinekesbeeld maar er zitten verschillen in”, aldus kunstenaar Bert. Zo is onder andere de houding van het stoeltje en zijn de vlechten anders. Het beeld is vervaardigd uit polyester. De felle kleuren zijn geïnspireerd op basis van de kleurige lekstokken eind jaren 50. Tineke van Hula oogt als een suikersnoep. “Het is een beeld om van te lekken. Het moet er smakelijk uitzien”, grapt de kunstenaar met een knipoog.

Bert Vanwynsberghe kleurde eerder al de stad, onder meer met de bloemrijke boordstenen aan de fietsenstalling aan het station en de trompe-l’oeils op de glascontainers.

(Carlo Herpoel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier