Platenfirma Brihang wint Elektropedia Award 2020

© gf
Stefaan Van Volcem
Stefaan Van Volcem Freelance journalist KW

Door het nieuwe coronavirus was 2020 ook een bevreemdend jaar voor de dancesector. Daarom ook vielen er tijdens de uitreiking van de Elektropedia Awards geen nightlife-, festival- en livemuziekprijzen te verdelen. Toch reikten de organisatoren trofeeën uit in elf categorieën.

Tijdens een online tv-show kregen de genomineerden te horen wie van hen met een trofee naar huis mocht gaan. Met de Elektropedia Awards wil naamsponsor Red Bull bekend en aanstormend talent bekronen in de brede dance-scene. Genregewijs gaat dit onder meer van hiphop tot house, van rap tot trap en van techno tot electropop.

Stroom

Voor het tweede jaar op rij won Fake Records de award in de sectie ‘Beste label’. Deze Gentse platenfirma heeft onder meer de West-Vlaamse hiphopacts Brihang en NTEK in haar catalogus. Op de tweede plaats in deze categorie eindigde STROOM, het undergroundlabel van Oostendenaar Ziggy Devriendt, die in dj-middens internationale bekendheid geniet onder het pseudoniem nosedrip.

Ook de broers Janus en Lennert Coorevits uit Desselgem, samen Compact Disk Dummies, vielen net niet in de prijzen. Zij behaalden zilver in de categorie ‘Marc Meulemans Award’ voor de door Athos Burez ontworpen hoes van hun tweede album ‘Neon Fever Dream’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier