Pittemse make-upartieste draait mee bij ‘Temptation Island’

Stefanie Lisabeth switch met het grootste gemak tussen de make-up- en schilderspenselen. © GF
Philippe Verhaest

Wekelijks vergapen ongeveer 500.000 Vlamingen zich aan de avonturen van de koppels en verleid(st)ers in ‘Temptation Island’, maar de Pittemse Stefanie Lisabeth maakte alles vanop de eerste rij mee. De make-upartieste bekommerde zich er om de looks van presentatoren Annelien Coorevits en Rick Brandsteder, maar is ook de fotografe van dienst. “Dit avontuur was een van de mooiste ervaringen uit mijn carrière”, zegt ze.

Hoewel Stefanie Lisabeth (32) al een tiental jaar in het Gentse woont, blijft ze zich volbloed West-Vlaamse voelen. Ze groeide op in Pittem, maar zakt nu af en toe naar Marialoop af om er haar vader Daniël een bezoekje te brengen.

De make-upartieste en haarstyliste heeft de handen vol met opdrachten in de reclame-, fotoshoot- en televisiewereld en maakt nu al voor het tweede jaar op rij deel uit van de crew rond het veelbesproken VIJF-programma ‘Temptation Island’. “Daar ben ik via Annelien Coorevits bij terechtgekomen”, glimlacht Stefanie. “Annelien is een van mijn beste vriendinnen, we kennen elkaar al zo’n twaalf jaar. Toen ik de vraag kreeg om mee naar Thailand af te reizen, heb ik geen seconde getwijfeld.”

“Het was alsof ik me in een kleine versie van Pittem bevond”

Die eerste keer – in het najaar van 2016 – was onvergetelijk, zegt Stefanie. “Zonder overdrijven een van de mooiste ervaringen uit mijn carrière”, geeft ze toe. “Wat me er zo aansprak? Het totaalpakket. Je kan je job uitoefenen op een tropische bestemming, er hangt een unieke sfeer onder de meer dan honderd crewleden… Ik was toen zelfs wat triest toen de opnames er op zaten”, knipoogt ze. “Het was alsof ik me in een kleine versie van Pittem bevond. Iedereen kende elkaar en ik zag er alleen maar vriendelijke gezichten. Ik heb achteraf wat moeten afkicken…

Spektakel nodig

Toch is het hard werken, daar onder de Thaise zon. “Tijd voor verveling is er niet. Ik was er drie weken lang de vaste visagiste van zowel Annelien Coorevits als haar collega-presentator Rick Brandsteder. En ik kreeg enkele weken voor ons vertrek ook de vraag of ik niet als fotograaf wilde fungeren. Uiteraard heb ik toegehapt. Daar ben ik best wel trots op.”

Stefanie aan het werk in Thailand, waar ze Annelien Coorevits en Rick Brandsteder 'cameraproof' maakt.
Stefanie aan het werk in Thailand, waar ze Annelien Coorevits en Rick Brandsteder ‘cameraproof’ maakt.© GF

Tijdens de opnames van de huidige reeks was Stefanie opnieuw van de partij. “Om dezelfde jobs te doen, maar ik was wel een pak minder nerveus. Ik wist ondertussen al hoe het er aan toe ging. Veel mensen denken dat ‘Temptation Island’ in scène is gezet en dat er naar hartenlust gemanipuleerd wordt, maar daar klopt niks van. Wat je op televisie ziet, is ook spontaan gebeurd. Maar het blijft natuurlijk een realityreeks en die heeft wat spektakel nodig. Daar speelt bijvoorbeeld de muziekkeuze tijdens de montage een grote rol in…”

Horen, zien en zwijgen

Na twee jaargangen beschouwt Stefanie’Tempation Island’ niet langer als een relatietest. “Eerder als een sociaal experiment”, zegt ze. “Ik zie het als een persoonlijkheidstest. Hoe gaan mensen om met bepaalde situaties en hoe reageren ze op de beelden die ze aan het kampvuur zien? Dat heeft alles te maken met hoe iemand in elkaar zit.”

“Ik zie ‘Temptation Island’ eerder als een sociaal experiment en een persoonlijkheidstest”

Hoewel Stefanie en de rest van de crew vrijwel dagelijks de koppeltjes en vrijgezellen tegen het lijf liepen, bleef een stevig luik van het ‘verhaal’ ook voor hen onbekend. “We vingen wel de highlights op, maar daar stopte het. Tijdens elke nieuwe aflevering ontdek ik nieuwe details. Soms zaken die ik wel vermoedde, maar andere wendingen zijn ook voor mij compleet nieuw. En mocht ik toch iets spectaculairs opvangen, dan gold ‘horen, zien en zwijgen’.”

Zelf geen verleidster

Zelf aan ‘Temptation Island’ deelnemen, ziet Stefanie dan weer niet zitten. “Geef mij maar een job achter de schermen”, lacht ze. “In het verleden vroegen de programmamakers me al een paar keer om als verleidster mijn kans te wagen, maar ik vrees dat ze dan een erg saai programma zouden moeten maken… Ik ben niet echt een jager en ik laat ook niet makkelijk op mij jagen. Ik moet meteen een klik voelen. Ik ben niet voor niets al zeven jaar vrijgezel. Maar ik begrijp wel dat die jonge koppeltjes zich inschrijven. Het is en blijft een groot avontuur.”

Stefanie met Annelien Coorevits, een van haar beste vriendinnen.
Stefanie met Annelien Coorevits, een van haar beste vriendinnen.© GF

Dat de mannelijke verleiders flink wat testosteron te koop hebben, bleek al tijdens de eerste afleveringen. “En ja, ik werd ook al eens op date meegevraagd, maar dan maakte ik er mij vlug vanaf met een dom mopje. Het zou ook erg onprofessioneel zijn, mocht ik die afstand niet bewaren.”

Schilderkunst

Nu beleeft Stefanie de ontknoping van ‘Temptation Island’ voor haar televisie, maar stiekem hoopt ze op een derde trip richting Thailand. “Ik wil er gerust een vast item in mijn agenda van maken. Niet omdat we er een snoepreisje kunnen beleven, de werkdagen kunnen zelfs erg lang duren. Maar tegelijk heb je nooit écht het gevoel dat je aan het werk bent.”

Momenteel werkt Stefanie als parttime visagiste en stort ze zich ook op haar schilderkunst. “Die hobby heb ik vijf jaar geleden weer opgepikt, als een soort therapie om mijn geest rustig te krijgen. Maar ondertussen is het een echte passie geworden. Ik schilder vooral gezichten en krijg een pak goede commentaren. Dit jaar wil ik mijn eerste tentoonstelling met eigen werk organiseren. De combinatie tussen al mijn bezigheden loopt op vandaag perfect, maar een vervolg aan het Temptation-avontuur staat uiteraard hoog op mijn verlanglijstje.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier