Oostende Awards uitgedeeld in Kursaal Oostende

Alle winnaars blikken ongetwijfeld terug op een geslaagde avond. Zij nemen een award mee naar huis. © JRO
Redactie KW

In Oostende werden maandagavond tijdens een spetterend gala de Oostende Awards uitgereikt aan de uitzonderlijke bedrijven, handelszaken en individuen die een belangrijke, creatieve en commerciële impuls geven aan de stad.

Vorig jaar werden de awards een eerste keer uitgedeeld. De tweede editie was alweer een schot in de roos. Tijdens een feestelijke avond in Kursaal Oostende werden awards uitgedeeld in acht verschillende categorieën. Ook de Stadsfiguur Oostende 2019 werd tijdens de gala avond bekend gemaakt.

In de categorie ‘Starter van het jaar’ ging de trofee naar Aperitivo Bar, een bar vol Italiaanse flair. Tearoom Cappucino kreeg dan weer de award in de categorie ‘meest innovatieve horecazaak’. De award voor ‘beste renovatieproject’ ging naar Upstairs Hotel in de Louisastraat. Upstairs is een urban getaway met een hoekje af. Een trefpunt voor wereldreizigers, citytrippers, artiesten, enz. In de categorie ‘Nieuwbouw’ kregen Dominique De Heyn en Peter De Decker van Versluys Oosteroever de trofee overhandigd. De ‘Gouden Zandkorrel’ ging naar Film Festival Oostende. Daar waren het bestuurders Bart Tommelein en Wilfried Delange die de trofee in handen kregen.

Er was ook een award voor de meeste ‘beleving’. Die ging dit jaar naar Lily Oostende, een trendy damesboetiek in de Hertstraat. Dario Gjergja, de Servische coach van Basketbalclub Oostende werd uiteindelijk verkozen tot persoonlijkheid van het jaar. Hij haalde het van Hubert Rubens en Het Blauwe Kruis van de Kust. Oostends kunstenaar Redgy Van Troost nam de trofee ‘Stadsfiguur van Oostende’ mee naar huis. De kunstenaar wist met zijn tranen geen blijf bij de overhandiging.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier