Ontmoetingscentra pakken uit met humor en tweede editie Ballonween

Improvisatievoorstelling van Compagnie Amai op 19 november in OC De Ballon.
Redactie KW

Er zijn in de ontmoetingscentra heel wat activiteiten opnieuw opgestart na de sluiting door de coronamaatregelen. In oktober en november wordt er zelfs uitgepakt met een nieuwe activiteitenreeks rond ‘Maand van de humor’. Eind oktober zal ook een tweede editie van ‘Ballonween’ plaatsvinden.

Begin dit jaar noteerden de ontmoetingscentra een recordaantal bezoekers, meer leden en ook meer inkomsten. Door de coronacrisis werden alle ontmoetingscentra echter verplicht om de deuren te sluiten van 18 maart tot en met 23 juni. Tijdens deze periode waren er wel maaltijdbedelingen aan huis en een boodschappendienst voor de mensen die dit het meeste nodig hadden. Ondanks een uitstekende start begin dit jaar met stijgende inkomsten, zorgde corona voor een omzetdaling met vijfenzeventig procent, tot uiteindelijk twaalf procent in de maand juni 2020.

De nieuwe jaargang voor de ontmoetingscentra startte in september en sindsdien zijn heel wat activiteiten heropgestart. Toch blijven nog steeds strenge maatregelen van toepassing waardoor de ontmoetingscentra aan de helft zitten van hun normale omzet en bezoekersaantallen.

Regels respecteren

Schepen van Samenleven Maxim Donck: “De coronamaatregelen veroorzaken soms wrevel bij onze bezoekers, hoewel het merendeel ze wel correct opvolgt. Toch willen we benadrukken dat het naleven van de maatregelen absoluut noodzakelijk is om een nieuwe sluiting te vermijden. Wie zich niet aan deze regels houdt, zal de toegang tot de ontmoetingscentra geweigerd worden.”

Bezoekers van de ontmoetingscentra moeten steeds een mondmasker dragen bij een verplaatsing. Het ontsmetten van de handen is verplicht en er moet ook anderhalve meter afstand behouden blijven tijdens de maaltijden. Het personeel van de centra ontsmet alle tafels, stoelen en materialen voor en na de maaltijden én iedere ochtend en avond.

Humor als remedie

De medewerkers van de ontmoetingscentra hebben de voorbije maanden niet stilgezeten en hebben een brede waaier aan activiteiten uitgewerkt tijdens de lockdown-periode. Denk maar aan de mondmasker-actie, de boodschappendienst en de huisbezoeken. Er was ook heel wat inspiratie voor een nieuwe activiteitenreeks.

Schepen Maxim Donck: “De mensen hebben het moeilijk gehad de afgelopen periode, dus stelden wij ons met de ontmoetingscentra de vraag op welke manier we de twijfel en bezorgdheid even achter ons kunnen laten. Ons antwoord daarop is het nieuw opgestarte project.”

Er worden vijf activiteiten georganiseerd:

– Monoloog ‘Ge moet er niet mee lachen’ door Gwen Deprez in oc ‘t Kasteeltje (maandag 26 oktober)

– Improvisatiegezelschap Compagnie Amai in oc De Ballon (donderdag 19 november)

– Comedyshow ‘Gevoelsmens’ door Koen Dewulf in oc ‘t Viooltje (vrijdag 20 november)

– Comedy en beatbox door Kjen Devoo in oc De Schelpe (dinsdag 24 november)

– Isabelle Vandemaele met ‘Velodroom’ in oc Ter Yde (vrijdag 27 november)

Voor meer informatie over de voorstellingen kun je terecht bij de ontmoetingscentra. De prijs bedraagt vijf euro.

Tweede editie van Ballonween

Vorig jaar werd een eerste succesvolle editie van Ballonween in OC De Ballon (Mansveldstraat 9) georganiseerd, een evenement voor kinderen, ouders en grootouders met een waaier aan activiteiten. Bijna alle activiteiten waren toen volzet.

Deze Ballonween-editie zet in op het succesverhaal van vorige editie en vindt plaats op zaterdag 31 oktober. Door de coronamaatregelen krijgt iedereen een vaste zitplaats.

Op het programma staat onder andere een griezel-ontbijt met verhalen en knutselworkshops voor het gezin. De plaatsen voor de activiteiten zijn beperkt. Voor meer informatie kun je terecht bij oc De Ballon. (FR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier