Nog 50 tickets voor Dog Eat Dog in Ingelmunster

Redactie KW

Het hoeft geen verrassing te zijn, maar de ticketverkoop voor de vrijdagavond van de Kontrabasfeesten met headliner Dog Eat Dog ging als een sneltrein. Ingelmunster maakt bovendien deel uit van de Europese verjaardagstour van de band en staat mooi in het rijtje tussen Parijs, Madrid, Londen en Berlijn.

Op vrijdag 19 juli kon iedereen die een kaartje wou bemachtigen terecht in het jeugdhuis. “Dat hebben we vooral gedaan voor de mensen van Ingelmunster zelf”, zegt voorzitter Thomas Desmet. “Als jeugdhuis vinden we het belangrijk om die een eerste kans te geven.” Veel volk was er niet, maar toch gingen er toen al tegen de 400 tickets over de toog. De maandag daarop ging de online ticketverkoop van start en in minder dan drie weken werden er nog eens ruim 200 tickets verkocht. Nu al kan het jeugdhuis rekenen op 650 bezoekers, inclusief sponsors en organisatie en nog steeds krijgen ze de vraag of er nog kaartjes te koop zijn. In principe mogen ze van de veiligheidsdiensten nog wat meer volk toelaten, maar ze willen er vooral voor zorgen dat alles vlot verloopt. “We moeten ervoor zorgen dat we heel goed georganiseerd zijn, vooral die vrijdagavond”, zegt Thomas. “Je wil niet hebben dat mensen minutenlang moeten staan aanschuiven aan de ingang of aan de toog. We hebben dus beslist om er zelf een limiet op te zetten.” En die limiet is bekend, namelijk 700 personen. Dat wil zeggen dat de organisatie exact een maand voor de Kontrabasfeesten nog eens 50 extra tickets online zal gooien. Vanaf maandag 26 augustus om 20 uur worden de laatste tickets online verkocht. Thomas: “Dat is echt dé allerlaatste kans om nog een ticket te scoren en we verwachten dat het heel snel zal gaan.” Het staat dus vast dat de eerste avond van de Kontrabasfeesten al meteen een topper zal zijn. Om 21 uur warmt Slimboy, de support band van Dog Eat Dog, het publiek al wat op.

Gitaargeweld

Daarna is het aan de Nederlandse punkrockband March om vervolgens rond 23.30 uur plaats te maken voor de headliner van de avond Dog Eat Dog. Verwacht wordt dat daarna Goe vur in den Otto dit feestje compleet zal maken. Om niets aan het toeval over te laten, nemen ze alvast hun confettikanonnen mee. Traditiegetrouw kan er nog gedanst worden tot in de vroege uurtjes met dj Fax. Na het gitaargeweld van de vrijdag mikt Jeugdhuis Kontrabas zaterdag vooral op elektronische muziek met o.a. Dobrow, dj Merlo en dj Mexim. Headliner die avond is de jonge Leuvense dj Amber Broos. Dankzij haar straffe sets voor Studio Brussel en Ancienne Belgique wordt ze terecht een van de opkomende talenten van de dj-scene genoemd. De laatste dag van de Kontrabasfeesten wordt er eentje met ska, reggae en Balkan beats. Pastis trekt de namiddag op gang en met Antwerp Gipsy Ska Orkestra wordt het driedaagse feestje helemaal afgesloten. (Patrick D.)

De Kontrabasfeesten vinden plaats op 27, 28 en 29 september aan Jeugdhuis Kontrabas. Vrijdag 13 euro (enkel online voorverkoop) zaterdag 5 euro en zondag gratis. www.jeugdhuiskontrabas.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier