Nieuwe reeks klassieke concerten in het verschiet in Kursaal Oostende

De reeks klassieke concerten werd onlangs voorgesteld in het Oostendse Kursaal. © JRO
Redactie KW

Kursaal Oostende speelde in de periode tussen 1852 en 1914 een belangrijke rol in het Belgische klassieke muziekleven. Met Kursaal Classics gaat legt het Kursaal de focus op symfonische muziek en concertmuziek.

In het Kursaal kwamen al heel wat verschillende muziekgenres aan bod. Vanaf het seizoen 2019-2020 wordt de focus op symfonische muziek gelegd tijdens de Classics-reeks. De beste Belgische symfonische orkesten, dirigenten en solisten voeren het publiek mee met een repertoire dat onder de huid kruipt. Er zijn naast de zes reguliere concerten ook nog twee speciale concerten: een familieconcert van Symfonieorkest Vlaanderen op 1 december en een Nieuwjaarsconcert van Belgian National Orchestra op 12 januari. Het Conservatorium aan Zee brengt op drie van de zes reguliere concerten een voorprogramma, zowel op 13 oktober en 23 februari, als op 22 maart. Drie kwartier voor de concerten wordt het publiek meegenomen doorheen een inleiding gebracht door Frank Pauwels.

Het eerste concert van de reeks vindt plaats op 13 oktober met het Symfonieorkest Vlaanderen onder leiding van Kristiina Poska. Het tweede concert staat dan weer gepland op 26 januari. Het Antwerp Symphony Orchestra brengt er ‘Mahlers noodlot’. Amper een maand later brengt het Orchestre Philharmonique Royal de Liège ‘Uitbundige Russische dansen‘. ‘A New World’ is er op 22 maart, opnieuw door het Symfonieorkest Vlaanderen. Ook de 250ste verjaardag van Beethoven krijgt aandacht met ‘Casco Phil’ op 10 mei. Het einde van de concertreeks is voorzien op 14 juni 2020. Dan sluiten de laureaten van de Koningin Elisabeth-wedstrijd het rijtje klassieke concerten af met het Orchestre Philharmonique Royal de Liège.

De ticketverkoop is inmiddels gestart. Meer info op www.kursaaloostende.be/kursaalclassics.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier