New Look Art Nocturne tot en met 18 augustus in CC Scharpoord

© DM
Redactie KW

In cultuurcentrum Scharpoord opende het vernieuwde Art Nocturne Knocke de deuren. De 44ste editie is voor Art Nocturne Knocke een mijlpaal.

Helemaal nieuw is de idee van de ‘Discoveries’ die zijn ondergebracht in een paviljoen waarbij iedere ruimtelijke kunstenaar 5m² krijgt toebedeeld en de schilder of tekenaar 5 lopende meter. Het is een zeer divers ensemble geworden met de bedoeling kunstenaars die vooralsnog niet honderd procent aan bod zijn gekomen primordiaal voor te stellen. In die optiek wil ANK een meerwaarde betekenen in die zin dat hier wordt getoond wat veelal eerder niet helemaal aan bod was gekomen en wat ongetwijfeld naast zowel de jonge kunstliefhebber als de ervaren collectioneur de collega’s galeriehouders zal boeien. Trouwens ook heel wat Knokse galeriehouders komen ieder jaar scouten op ANK.

New Look Art Nocturne tot en met 18 augustus in CC Scharpoord
© DM

‘Discoveries’ wil aandacht vragen, diversiteit aanbieden, wat vooralsnog verborgen is gebleven aan de oppervlakte brengen, kunstwerken suggereren in een dimensie waarin het expogevoel het beursgevoel overtreft en op een duidelijke evolutie wordt ingespeeld. Dat betekent sculpturen, schilderijen , tekeningen, design, textiel, installaties. Opvallend in de nieuwe kijk op dit expogebeuren is de beslissing van de organisatoren om de traditie van de eerder besloten standen in ruime mate te beperken of in het geval van de afdeling ‘Discoveries’ helemaal open te trekken.

ANK wordt een open ruimte die ademt en die aan wat wordt tentoongesteld een bijkomende dimensie verleent. In het meer klassieke gedeelte, waar galeries optreden, wordt de bezoeker geconfronteerd met schilderijen, tekeningen, sculpturen, juwelen, zilverwerk, kostbare objecten, sieraden en glas. toont een reeks indrukwekkende juwelen.

De beurs vindt plaats in CC Scharpoord, op wandelafstand van het Albertstrand, gelegen aan de oevers van het schitterende Zegemeer, te midden van het magnifiek Scharpoord park. Art Nocturne Knocke loopt tot en met 18 augustus telkens van 16 tot 21 uur.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier