Negentiende Oldtimermeeting lokt opnieuw een massa volk naar Wervik

© Luc Vanthuyne
Redactie KW

Zelfs al gooiden de weergoden tijdens een groot deel van de voormiddag roet in het eten, de negentiende editie van de internationale oldtimermeeting lokte opnieuw duizenden bezoekers naar het kermisvierend Wervik. Eens het stopte met regenen reden vele deelnemers met enkele uren vertraging Wervik binnen.

In de namiddag kon men op de koppen lopen in en rond het stadsdomein Oosthove. Dit jaar werkte de organisatie rond het thema Cyclecars: goedkope en lichte voertuigen uit de jaren 1910 tot 1930. Een van de deelnemers is Geert Debrabandere uit Langemark. De gewezen bakker van het gehucht Madonna stond er met drie Villards van Franse makelij en een Tempo afkomstig van Duitsland.

Geert erfde alvast de microbe van zijn vader Paul. “Veertien jaar geleden begon ik met het verzamelen van deze auto’s en sedertdien is het een echte passie geworden”, vertelt Geert. “Het is mijn vijfde deelname aan deze oldtimermeeting die in Wervik niet meer weg te denken is tijdens de kermisdagen. Sedert ik gestopt ben met werken kan ik samen met echtgenote meer tijd in onze hobby steken. Ik sleutel zelf aan de wagens, mijn echtgenote poetst ze. We zijn vaak samen onderweg en bezoeken ruilbeurzen in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. “

De Wervikse oldtimermeeting blijft elk jaar groeien. Vorig jaar waren er rond de 1.000 wagens te bewonderen. Ruim 12.000 bezoekers vonden toen de weg naar het stadsdomein Oosthove. Ooit startte de organisatie met een achttal wagens. Vele eigenaars sleutelen zelf aan hun wagens en stellen die dan trots tentoon. Het evenement trekt een divers publiek aan. Ook heel wat jonge gezinnen bezoeken de meeting.

“Ondanks de regen die een groot deel van de voormiddag viel, mogen we stellen dat onze editie opnieuw meer dan geslaagd is”, weet Nicolas Galle, één van de boegbeelden van de Wervikse oldtimermeeting. “Eens het ophield met regenen begonnen de deelnemers toe te stromen. Dus met enkele uren vertraging waardoor halfweg de middag er nog altijd wagens naar hun standplaats reden. Wel halen we dit jaar de kaap van duizend voertuigen niet. Ik schat dat er maar zo’n 700 waren. De meeste standhouders met hun wisselstukken waren wel op de afspraak. Die sloegen reeds daags ervoor hun tenten op. Gelukkig verbeterde het weer waardoor iedereen: deelnemers, bezoekers en uiteraard ook de organisatie er met een glimlach bijliepen”, aldus Nicolas Galle.

(LVW).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier