Als graficus van opleiding liet de Nederlander zich niet pramen tot één stijl. Zijn oeuvre overklast de scheidingslijnen tussen abstractie, dada, surrealisme en CoBrA. Hij maakte schilderijen, action paintings, collages en ruimtelijke objecten. In Mu.ZEE wordt zijn werk getoond in confrontatie met tijdgenoten en vrienden als Victor Servranckx, Paul Joostens, Wassily Kandinsky, Francis Picabia, en Jean Brusselmans. De directe aanleiding tot deze tentoonstelling is de omvangrijke schenking van zo'n 100 kunstwerken door de erfgenamen van de kunstenaar. Deze expo past in een reeks die in 2008 is gestart met de presentaties gewijd aan kunstenaars als Servranckx, Mesens, Joostens, Schmalzigaug en anderen.

Op de gelijkvloerse verdieping stelt de in Marokko geboren Younes Baba-ali die in Brussel woont en werkt zijn readymade-installaties, videokunst en foto's tentoon. De kunstenaar bevraagt daarbij kritisch zijn eigen positie als kunstenaar en enige zelfspot is hem daarbij niet vreemd.

Beide tentoonstellingen lopen tot 5 januari 2020. Mu.ZEE is gesloten op maandag.

(ML)

Als graficus van opleiding liet de Nederlander zich niet pramen tot één stijl. Zijn oeuvre overklast de scheidingslijnen tussen abstractie, dada, surrealisme en CoBrA. Hij maakte schilderijen, action paintings, collages en ruimtelijke objecten. In Mu.ZEE wordt zijn werk getoond in confrontatie met tijdgenoten en vrienden als Victor Servranckx, Paul Joostens, Wassily Kandinsky, Francis Picabia, en Jean Brusselmans. De directe aanleiding tot deze tentoonstelling is de omvangrijke schenking van zo'n 100 kunstwerken door de erfgenamen van de kunstenaar. Deze expo past in een reeks die in 2008 is gestart met de presentaties gewijd aan kunstenaars als Servranckx, Mesens, Joostens, Schmalzigaug en anderen.Op de gelijkvloerse verdieping stelt de in Marokko geboren Younes Baba-ali die in Brussel woont en werkt zijn readymade-installaties, videokunst en foto's tentoon. De kunstenaar bevraagt daarbij kritisch zijn eigen positie als kunstenaar en enige zelfspot is hem daarbij niet vreemd. Beide tentoonstellingen lopen tot 5 januari 2020. Mu.ZEE is gesloten op maandag.(ML)