Moeder en dochter vullen Brugse Brugotta Hal Burg met kunst

De werken van Annie en haar dochter Géraldine zijn nu te zien in de Brugotta Hal. © SVV
Redactie KW

Annie Vanlerberghe exposeert bronzen en keramieken beelden en schilderijen, terwijl Géraldine Requier uitpakt met tere bronzen mensfiguurtjes, al dan niet gecombineerd met een dier.

Sinds 1988 is Annie Vanlerberghe, die in Dudzele woont, voltijds met beeldhouwen bezig. Haar beelden zijn voornamelijk in brons gegoten. Daarnaast maakt ze ook acryl schilderijen, vooral sterk uitvergrote gezichten in diepe, warme kleuren. “Ik pak vooral uit met verfijnde, dromerige figuren waarbij ik bijzondere aandacht besteed aan het gezicht, de handen en de voeten”, legt ze uit.

Verloren was-methode

Géraldine Requier, die professioneel bezig is met portretfotografie en eveneens in Dudzele woont, schuwt de humor niet in een sprookjeswereld vol fantasie. Ze maakt figuratief-surrealistisch werk. Haar werken zijn in brons gegoten volgens de verloren was-methode. Een wereld om te ontdekken en stil van te genieten. (svv)

Wie deze expositie wil bezoeken, kan nog tot en met maandag 31 augustus terecht in Brugotta Hal Burg, gelegen aan Burg 11 in Brugge. Op weekdagen open van 9 uur tot 18 uur en in het weekend van 10 uur tot 17 uur. Gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier