Metalband Brutus geeft optreden op dak Fort Napoleon

© gf
Redactie KW

Op 20 juli zal metalgroep Brutus een exclusieve show geven op het dak van Fort Napoleon. Honderd gelukkigen kunnen er bij zijn. De opbrengst vloeit naar het Live 2020 fonds.

“Het idee is ontstaan omdat we in het culturele schuitje allemaal met dezelfde issues zaten”, vertelt Michael Bresseel van Herita. “Monumenten dicht, musea dicht, muziekshows afgelast… Dus gingen we met Open Monumenten op zoek naar een leuke partner. Die vonden we in Tout Partout, die met de Toutpartout-sessies een heel leuk en sterk format had dat bij onze identiteit aansloot.”

“Dus om elkaar wat te versterken zouden we streamingsessies organiseren op, rond en in een paar leuke monumenten. Dit allemaal om onze solidariteit aan elkaar te tonen, en om te laten zien dat de brede cultuursector elkaar steunt en probeert flexibel te zijn in deze heftige tijd”, gaat Michael verder.

Beperkt publiek en al uitverkocht

“Daarom hebben we ook gekozen om de opbrengst te laten doorvloeien naar het Live2020 fonds. Nu gaandeweg de richtlijnen aangepast zijn, kunnen we voor enkele van deze sessies een beperkt publiek toelaten en deze zomer laten genieten van wat live muziek, mét strikte naleving van de coronamaatregelen.”

Slechts honderd gelukkigen kunnen het optreden bijwonen. Jammer genoeg is het optreden ondertussen hopeloos uitverkocht. Je kan je wel nog op de wachtlijst zetten via wearebrutus.be.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier